Gündem
26 Eyl 2024 09:06 Son Güncelleme: 26 Eyl 2024 09:08

CHP içindeki ‘Ekrem İmamoğlu’ tartışması ortaya çıktı! ‘Özgür Özel o tuzağa düşmüyor…’

CHP içinde, Ekrem İmamoğlu’nun, istinaftaki davasını mağduriyet olarak kullanarak cumhurbaşkanı adaylığını garanti altına almaya çalıştığını düşünenler olduğunu yazan Abdulkadir Selvi, dikkat çeken Özgür Özel değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası ve siyasi yasak istenen istinaf sürecindeki davayı bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP içindeki tartışmaları aktardı.

“Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu dava şimdi İstinaf’ta. Ekrem İmamoğlu ekibi, bu cezanın onanmaması için ‘Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilsin’ diye bastırıyor. CHP içinde Ekrem İmamoğlu’ndan rahatsız olanlar ise bunu bir operasyon olarak değerlendiriyor. ‘Ekrem İmamoğlu mağduriyeti kullanarak, cumhurbaşkanı adaylığını garanti altına almaya çalışıyor’ diye düşünüyorlar” diye yazan Abdulkadir Selvi, devamında şunları aktardı:

“Özgür Özel ise Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğunu göstermeye çalışıyor ama Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan etme tuzağına da düşmüyor. Çünkü seçimlere daha 4 yıl var. Şimdiden Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan ederse CHP’nin bölünmesinden endişe ediyor.”

“İLAN EDİLİRSE MANSUR YAVAŞ İSTİFA EDER”

Ekrem İmamoğlu’nun şimdiden cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesi halinde Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa edeceğini de öne süren Selvi, yazısını şöyle noktaladı:

“Parti Ekremciler, Özgür Özelciler, Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ve Mansur Yavaş olmak üzere dörde bölünür diye düşünülüyor.”

Abdulkadir Selvi’nin ‘İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu dava şimdi İstinaf’ta.

Ekrem İmamoğlu ekibi, bu cezanın onanmaması için ‘Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilsin’ diye bastırıyor.

FIRSATÇILIK YAPIYOR ELEŞTİRİSİ

CHP içinde Ekrem İmamoğlu’ndan rahatsız olanlar ise bunu bir operasyon olarak değerlendiriyor. ‘Ekrem İmamoğlu mağduriyeti kullanarak, cumhurbaşkanı adaylığını garanti altına almaya çalışıyor’ diye düşünüyorlar.

Özgür Özel ise Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğunu göstermeye çalışıyor ama Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan etme tuzağına da düşmüyor.

Çünkü seçimlere daha 4 yıl var.

Şimdiden Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan ederse CHP’nin bölünmesinden endişe ediyor.

Özgür Özel bu konuda haklı.

CUMHURBAŞKANLIĞI UĞRUNA

Çünkü cumhurbaşkanı adaylığı uğruna partiler parçalandı, bu ülkede darbeler yapıldı. Askeri darbelerin arkasında hep cumhurbaşkanlığı hesapları yatıyordu.

Cumhurbaşkanlığı hesapları uğruna ANAP ve DYP’de büyük krizler yaşanmıştı. Abdullah Gül tekrar cumhurbaşkanı adayı gösterilmediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olmak için çaba gösterdi.

Demirel’in dediği gibi, “Cumhurbaşkanlığı makamı hiçbir faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değildir”.

CHP DÖRDE BÖLÜNÜR

CHP’de ise cumhurbaşkanlığı tartışması çok erken başladı. Bunun en büyük nedeni de Ekrem İmamoğlu’nun hırsı.

CHP’de zaten 4 kanat oluşmuş durumda.

Ekremciler, Özgür Özelciler, Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ve Mansur Yavaş.

Ekrem İmamoğlu şimdiden cumhurbaşkanı adayı ilan edilirse Mansur Yavaş CHP’den istifa eder, parti Ekremciler, Özgür Özelciler, Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ve Mansur Yavaş olmak üzere dörde bölünür diye düşünülüyor.