Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmıştı! Adli tıp uzmanından dikkat çeken kefen açıklaması

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun cezaevindeki intiharı şüphe uyandırmış ve son zamanlarda farklı iddialar ortaya atılmıştı. Karabulut ailesinin başvurusunun ardından Garipoğlu'nun mezarı bugün açıldı. Karabulut ailesinin avukatı, kefenin olmaması ve kemiklerin dağınık durmasıyla ilgili "O beni çok rahatsız etti" yorumunu yapmıştı. Bu gelişmeler sonrasında gündem olan konuyla ilgili Adli Tıp Uzmanından açıklama geldi.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmıştı! Adli tıp uzmanından dikkat çeken kefen açıklaması - Sayfa 1

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Bahçeşehir'de Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü. Olayın ardından uzun bir süre firar eden Garipoğlu tutuklandı ve 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı hücrede ölü bulundu.

115
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmıştı! Adli tıp uzmanından dikkat çeken kefen açıklaması - Sayfa 2

Garipoğlu'nun ölümünün ardından Karabulut ailesinin avukatları 'Fethi Kabir İşlemi' talep etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep kabul edildi. Garipoğlu'nun mezarının açılması için Cumhuriyet savcısı, soruşturma savcısı, soruşturma katibi, polis ekipleri, Adli Tıp görevlileri ve mezarı açması için görevlendirilen 2 kişi Karacaahmet Mezarlığı'na sabah saatlerinde geldi. Çalışmalar çevredeki ağaçların temizlenmesi ve mezarın çevresine branda çekilmesiyle başladı. Mezardaki çalışmalar Cumhuriyet Savcısının gözetiminde tamamlandı.

215
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmıştı! Adli tıp uzmanından dikkat çeken kefen açıklaması - Sayfa 3

KEFEN VE BEZ MEZARDA YOK
Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması sırasında, mezarın iki katlı olduğu, ilk katın boş ikinci katın dolu olduğu ve mezar içerisinde kefen ve bezin olmadığı öğrenildi. İncelemeler sırasında Garipoğlu’nun mezarında kafatası kemiğinin yarım halde olduğu, mezardan yaklaşık 15 büyük kemik alındığı küçük kemiklerin alınmadığı bilgisi edinildi.

315
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmıştı! Adli tıp uzmanından dikkat çeken kefen açıklaması - Sayfa 4

"O BENİ ÇOK RAHATSIZ ETTİ"
Karabulut ailesinin Avukatı Rezan Epözdemir, bir gazetecinin "Neden kefen yok" sorusuna da yanıt vererek, "Onu anlayamadım hiçbir kefen bez yok. Bu birkaç alternatifi bize verebilir. En azından bu konuda bir kanaat ve intiba uyanabilir.

415