Reklam PR
27 Nis 2011 16:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

CANNES'A GİDECEK YARATICI BASIN İLANLARI BELLİ OLDU

58. Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'ne Milliyet tarafından gönderilecek 10 ilan belli oldu.

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali Türkiye temsilcisi Milliyet tarafından her yıl düzenlenen Basın İlanları Yarışması’nın büyük jürisi gerçekleştirildi. Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen yarışmanın jüri başkanlığını TBWAIstanbul Başkan Yardımcısı/Yaratıcı Grup Başkanı ve 2011 Cannes Lions Basın Kategorisi Jüri Üyesi İlkay Gürpınar yaptı.

Gürpınar’ın oluşturduğu önjüri tarafından 15.04.2010 ila 19.04.2011 tarihleri arasında yayınlanan Milliyet gazetesi sayıları incelenerek oluşturulan kısa liste üzerinde değerlendirmelerde bulunan 14 büyük jüri üyesi, Cannes Lions’ın basın kategorisine Milliyet tarafından gönderilecek toplam 10 ilanı belirledi.
Değerlendirmeler sonucunda TBWAIstanbul tarafından Ikea için hazırlanan “DVD’lik”, “CD’lik” ve “kitaplık” başlıklı ilanları, İş Bankası “Çevre Dostu Kobi” basın kampanyasını, Rafineri tarafından Mey için hazırlanan “Kulüp Rakı” basın kampanyası ve TBWAIstanbul tarafından Nissan için hazırlanan “Geri görüntü kamerası özelliğiyle Nissan Qashqai” başlıklı ilan Cannes’a Milliyet aracılığıyla gitmeye hak kazandı.

8 yaratıcı festivale gidiyor

Basın ilanları yarışmasında kazanan ilanların yanı sıra Türkiye’den festivalde yarışmak üzere gönderilen çalışmaları Milliyet’in festival için özel olarak hazırlanan dergisinde yer alacak. Dergi, festivale katılan delegelere Milliyet’in festival binasındaki standından dağıtılacak.

Evrensel dili kullanma, yaratıcılık, özgünlük ve marka değerine katkıda bulunma gibi kriterlerin değerlendirildiği yarışmada seçilen ilanların yaratıcı ekiplerinden ikişer kişi bu yıl 19-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek festivali Milliyet’in davetlisi olarak yerinde izleyecek.

Cannes Lions’ta her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü markaların üst düzey yöneticileri birbirinden ilginç 55 kadar seminer, çalıştaylar ve genç reklamcılar ve pazarlamacılara yönelik kurslar ile festivale katılanlara iletişim dünyasının geldiği nokta hakkında bilgi verirken, sektörün gideceği yön ile ilgili ipuçları sunacak. Festival’de ayrıca 14 ayrı iletişim kategorisinde 25 bine yakın çalışma dünyanın en saygın ödülleri Cannes Aslanları’nı kazanmak için yarışacak. Festivalin delege kayıtları ve çalışma gönderimi www.canneslions.com üzerinden yapılabiliyor.

Milliyet Basın İlanları jürisi:

- İlkay Gürpınar (TBWAIstanbul & 2011 Cannes Lions Basın Jürisi Üyesi), n Gökhan Erol (Medina Turgul DDB & Cannes Lions 2011 Açıkhava Jürisi Üyesi),

- Gökhan Yücel (McCann Erickson), n Kerem Özkut (Concept), n Tayga Soysaltürk (JWT Istanbul), n Ahmet Akın

(CEO, Leo Burnett Istanbul),

- Ergin Binyıldız (Grey Istanbul),

- Gökhan Atasoy (Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchi), n Engin Kafadar, Orkun Demirelli (Rafineri),

- Lori Kaston (Alice BBDO),

- Doğan Yarıcı (Kendi Ajansı),

- Viki Habif (Milliyet