Candan kardeşlerin sazan sarmalı davasında telefon mesajları açıklandı - Sayfa 3

Candan kardeşlerin sazan sarmalı kurulurken lüks lokantalarda yenen yemeklerde vitrin görevi yaptığını belirten Soykan, anne Umut Candan ile konuşması hakkında ise "Telefon ile ulaştığım anne Umut Candan, kızlarının suçsuz olduğunu, Instagram’da takipçi toplamak için ‘soytarılık’ yapmak dışında bir hatalarının olmadığını söyledi." diye yazdı. 

320
Candan kardeşlerin sazan sarmalı davasında telefon mesajları açıklandı - Sayfa 4

Timur Soykan'ın "Soygun düzenindeki sazan sarmalı" başlıklı yazısının sazan sarmalında Candan kardeşlerin rolüne ilişkin bölümü şöyle: 

420
Candan kardeşlerin sazan sarmalı davasında telefon mesajları açıklandı - Sayfa 5

"Çetenin lideri eski polis Orhan Apaydın’dı ve Nihal Candan diğer adıyla Gülnihal Çiçek ile sevgiliydi. Orhan Apaydın, ‘Kaan Hamzaoğlu’ adına düzenlenmiş sahte kimliği kullanıyordu. Çünkü bir sazan sarmalı vurgunu nedeniyle Küçükçekmece Savcılığı kararıyla aranıyordu. 

520
Candan kardeşlerin sazan sarmalı davasında telefon mesajları açıklandı - Sayfa 6

2022 yılında hakkındaki arama kararına karşın İstanbul’un en lüks mekanlarında elini kolunu sallayarak geziyordu. TMSF’nin el koyduğu şirketlerdeki araçları ucuza satın aldığını söyleyerek yeni sazan sarmalını kurmuştu. Bu araçları piyasanın yüzde 30 altında fiyata sattığını anlatarak ağına yüzlerce kişiyi düşürmüştü. Önce araçları teslim etti. 

620