Gündem
25 Ağu 2006 13:51 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

´BUZ ADAM' İHLAS GYO'YA ORTAK OLUYOR

TGRT´nin yüzde 56.5 oranındaki hissesini, ABD merkezli News Corporation ve Ahmet Ertegün´e 127 milyon YTL´ye satan İhlas Holding, şimdi de İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı´nı (GYO) satıyor.

TGRT´nin yüzde 56.5 oranındaki hissesini, ABD merkezli News Corporation ve Ahmet Ertegün´e 127 milyon YTL´ye satan İhlas Holding, şimdi de İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı´nı (GYO) satıyor.

İhlas Holding, İhlas GYO´da sahip olduğu yüzde 30.39 oranındaki toplam 10 milyon 78 bin YTL nominal değerli hissesini 15.9 milyon YTL´ye Yeşil Kundura´nın sahibi olduğu Yeşil İnşaat ile ABD´de yerleşik ve dünyanın en iyi fon yöneticilerinden "buz adam" lakaplı Rudolph Younes´a, eşit oranlı olarak devredecek.

DÜNYA DEVİ

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından olan Julius Baer´in Uluslararası Hisse Senedi Fonu´nu yöneten Rudolph-Riad Younes, 2003 yılında Standard and Poor´s tarafından ABD´nin en iyi fon yöneticisi seçildi. Gelişmekte olan piyasalarda da büyük oranda faaliyeti bulunan İsviçreli yatırım bankası Julius Baer´in yılın ikinci çeyreğindeki kârı 255 milyon dolar olurken, banka dünya genelinde 260 milyar dolarlık fonu yönetiyor. Bankanın sadece gelişmekte olan piyasalarda yönettiği fonların toplam büyüklüğü 12 milyar doları bulurken Younes´in yönettiği fonun büyüklüğü yılın ilk çeyreğinde 18.9 milyar dolar düzeyinde.

İhlas Holding´ten İMKB´ye gönderilen açıklamaya göre, İhlas Holding´in söz konusu satış işleminin ardından İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı´nda hissesi kalmayacak.

Çağrı muafiyeti için başvuracak

Hisse alımı nedeniyle Yeşil İnşaat ve Rudolph Younes´in çağrı muafiyeti için Sermaye Piyasası Kurulu´na başvuru yapacağı açıklandı. TGRT´yi 127 milyon YTL´ye satan İhlas Holding, Kristal Kola´daki yüzde 38 oranındaki hissesini geçen yıl, 11.4 milyon YTL´ye, Sunny markasıyla elektronik ev eşyası üretimi yapan Atmaca Elektronik´e satmıştı. Böylece İhlas Holding son 1 yılda yaklaşık 154.3 milyon YTL´lik hisse satışı gerçekleştirmiş oldu.

Vatan