Gündem
12 Haz 2024 13:58 Son Güncelleme: 12 Haz 2024 16:13

Büyükada’da korsan taksi şoku yaşanıyor! Ruhsatsız araçlarla turistlere ada turu…

İstanbul Büyükada’da korsan taksi şoku yaşanıyor. Ruhsatsız ve plakasız yüzlerce elektrikli aracın ortaya çıktığı adadaki son durum endişe verici hal almaya başladı. Okulların kapanmasıyla birlikte artması beklenen araçlar üzerine ada sakinleri İstanbul Valiliği’ne ‘yetki kullanma’ çağrısında bulundu.

Yaz aylarının şüphesiz en uğrak yerlerinden biri olan Büyükada’da korsan taksi şoku yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından elektrikli otobüs ve taksilerle sağlanan taşıma hizmetlerinin haricinde ruhsatsız ve plakasız yüzlerce elektrikli ve 3 tekerlekli araç ile korsan taşımacılık yapıldığı ortaya çıktı.

TURİSTLERE ADA TURU YAPTIRILIYOR

Ruhsatsız ve plakasız araçlar sokaklarda tehlike oluştururken turistlere ada turu yaptırıldığı da ileri sürüldü. İddialara göre söz konusu araçlarla başta Araplar olmak üzere turistler için 100 dolar/euro karşılığında ada turu yaptırılıyor.

YÜZLERCESİ DAHA YOLLARA ÇIKACAK

Okulların kapanmasıyla yüzlerce yeni 3 tekerlekli elektrikli bisikletin ada caddelerinde trafiğe çıkması bekleniyor. Bu durum, ada sakinlerini ve turistleri endişelendirmeye başladı.

İSTANBUL VALİLİĞİNE ‘YETKİ KULLANMA’ ÇAĞRISI

Ruhsatsız ve plakasız araçlar sokaklarda tehlike arz ederken ada sakinleri İstanbul Valiliği’ne çözüm için yetkisini kullanma çağrısında bulunuyor.