Polemik & Kulis
15 Ağu 2006 16:42 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

BUSİNESS CHANNEL´DA NELER OLUYOR? ALACAKLILAR KANALI NEDEN BASTI?

CNBC-e'ye rakip olacağı iddiasıyla yola çıkan Business Channel kaynayan kazana döndü. Atilla Yeşilada'nın istifasıyla 7 ayda ikinci genel yayın yönetmenini kaybeden kanal çalışanlarının huzursuzluğu had safhaya ulaştı.

Sevgili site sahipleri,

Bu mektup Business Channel çalışanlarının çığlığıdır.
Ben bir Business Channel çalışanı olarak yaşadığımız rezillikleri sizinle paylaşmak ve olan biteni ibret için tüm sektöre duyurmak istiyorum. Umarım medya emekçilerinin çektiklerini duyurmakta cesur davranırsınız.
Aylardır geceli gündüzlü çalıştığımız kanal yedinci ayında ikinci genel yayın yönetmenini de kaybetti. Atilla Yeşilada da istifa etti.
İlk genel yayın yönetmenimiz Naim Burak Elçi idi. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de dahil burada çalışanların çoğu onun tarafından işe alındı. Kanalı kurdu ve bizim iş bilmez patronlarımız nedeniyle istifa edip gitti. Adam işi biliyor ve bunun için tüm gerekeni yapıyordu. Hepimizi kurulan kanalın CNBE-e'ye rakip olabileceğine inandırmıştı. Yaptıkları ettikleri ve gelip gidenler de bunu doğrular nitelikteydi. Bizim sevgili patronlarımız ne halt ettilerse ettiler ve adamı küstürüp kadrosuyla birlikte gitmesine neden oldular ve o günden sonra herşey değişti.
- Neler mi oldu?
- Alacaklılar kanalı bastı.:
Yaklaşık 10 gün önce gece yarısı kanalı basan birkaç kişi alacaklarını isteyerek binaya silah zoruyla girdiler. Bekçiyi dövüp kameraları almak isteyen adamlar polisin çağırılmasıyla çaktılar. Sevgili patronlarımız yüzünden bizlerin de can güvenliği sıfıra inmiş durumda. Ya adamlar silhlarını kullansalardı ve bir arkadaşımız seken bir kurşuna hedef olsaydı? Sorarım size ne olurdu?
Bu olayı doğrulamak isterseniz bölge karakoluna sorabilirsiniz...
- Bir çok çapulcu kanala doldu
Bilmiyorum sizler Business Channel'ı izleme fırsatı buldunuz mu ama Atilla Yeşilada'nın dışında tanınan ve saygın bir tek isim bile yok. Bir baltaya sap olamamış adamların ve Doğan Holding çatısı altında bile başarılı olamayarak gazete batıran patronların oluşturduğu bir kanal. Nerede ilk zamanlardaki gelen ve kardoya katılmak için heyecanla bekleyen isimler ! Atilla Yeşilada belki becerir demiştik ama malesef olmadı. Ekonomist olmak başka, kanal yönetmek başka.


-Son Bomba...!!! Atilla Yeşilada istifa etti !
Geçtiğimiz hafta sonu iki güzide, başarılı ve namları dünyayı sarmış ekran yüzümüz kavga etti. Biri geçmişi gazetecilik başarılarıyla dolu "ünlü anchorwoman!" Ahu Şentürk. Diğeri "Ortadoğu ve Balkanlar'ın büyük anchorman!"i Selçuk Geçer... Bu iki ünlü ekran yüzünün arasındaki kavgada Atilla Yeşilada eski partneri ve yeni çalışanı Ahu'nun tarafını tuttu ve Selçuk Geçer işten çıkarılmazsa kendisinin de işten ayrılacağını belirti. Yönetimin bu reste kayıtsız kalması nedeniyle Atilla Yeşilada kanalla yollarını ayırdı ve haftanın ilk iş günü kanala gelmedi. Atilla'nın kanalla yollarını ayırmasının ardından piyasa masalarının yorumcuları da onunla birlikte ayrılma kararı aldı.
Şunu söylemek istiyorum: Konuştuğum hemen hemen bütün arkadaşlarım (buna gazete de dahil) iş arıyor. Umarız doğru düzgün, kurumsallaşmış bir yapı içinde çalışma imkanı bulabiliriz.
Aylarca doğru dürüst maaş alamadan, yemek ve yol parası olmadan çalıştık ve sonuçta bize sunulan durum bu...
Sizden ricam sadece benim değil burada çalışan birçok arkadaşımın duygularını anlatan bu mektubu yayınlamanız.