Bunun adı soykırım değil de ne? Son açıklanan rakamlar Gazze'deki trajediyi anlatmaya yeter - Sayfa 3

TARIM ALANLARINDA ZARAR BÜYÜK

Bir ayı aşkın süredir devam eden saldırılardan kaynaklanan tarım alanındaki doğrudan hasar 180 milyon dolar olarak tahmin ediliyor. İsrail, yaklaşık 45 bin dönümlük tarım alanlarının yüzde 25'inden fazlasını buldozerlerle yerle bir etti, meyve ağaçlarını söktü, halkın geçim kaynağı büyükbaş ve kümes hayvanları ile balıkları itlaf etti.

37
Bunun adı soykırım değil de ne? Son açıklanan rakamlar Gazze'deki trajediyi anlatmaya yeter - Sayfa 4

"SAĞLIK EKİPLERİ SALDIRILARA RAĞMEN GÖREVİNİ YAPIYOR"

Sağlık ekipleri ile hükümet yetkililerin saldırılara rağmen görevlerini yerine getirmeye devam ettiğine dikkati çekilen açıklamada, sahadaki durumun ciddiyetine, saldırılara ve katliamlara rağmen Filistin halkına desteklerini sürdürecekleri ifade edildi. Açıklamada, özgür dünya ülkelerine, " İsrail'in bu suçlarının önüne geçilmesi, hastaneleri ve evleri bombalayarak, sakinlerinin başları üstüne yerle bir ederek sürdürdüğü bu saldırılar ile uluslararası hukuka aykırı bu suçların derhal durdurulması" çağrısı yapıldı.

47
Bunun adı soykırım değil de ne? Son açıklanan rakamlar Gazze'deki trajediyi anlatmaya yeter - Sayfa 5

"REFAH SINIR KAPISI KALICI ŞEKİLDE AÇILMALI"

Bu katliamların devam etmesinin İsrail'in bu eylemlerini uluslararası onayla sürdürdüğü anlamına geldiği belirtilen açıklamada, tarihin Filistin'de yaşananları unutmayacağı vurgulandı. Açıklamada, ayrıca Gazze Şeridi ile Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısının, yardımların, tıbbi malzemelerin akışının sağlanabileceği güvenli bir geçit olması adına acilen ve derhal kalıcı şekilde açılması talep edildi.

57
Bunun adı soykırım değil de ne? Son açıklanan rakamlar Gazze'deki trajediyi anlatmaya yeter - Sayfa 6

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail, 7 Ekim'den bu yana 43'ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 361'i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

67