Bunu yiyen 100 yaşından önce ölmüyor... 'Her gün bir tane'

Yaşam tarzı değişiklikleri yapmaya başlamak için sağlıklı atıştırmalıklar arasından tercih yapmanız gerekebilir. Günlük olarak sağlıklı ve lezzetli birkaç besin tüketmek, ömrünüze yıllar ekleyebilir. İşte bilim insanlarının keşfettiği ömür uzatan o besinler...

Bunu yiyen 100 yaşından önce ölmüyor... 'Her gün bir tane' - Sayfa 1

Dünyanın beş farklı bölgesi, dünyanın en sağlıklı bölgeleri olarak bilinen "Mavi Bölge" olarak adlandırılır ve en uzun yaşam süresine sahip insanların yaşadığı yerlerdir. Bu beş ada, Kosta Rika'da Nicoya Yarımadası, Japonya'da Okinawa Adası, İtalya'da Sardinya Adası, ABD'de Loma Linda kasabası ve Yunanistan'da Ikaria Adası'dır.

126
Bunu yiyen 100 yaşından önce ölmüyor... 'Her gün bir tane' - Sayfa 2

Araştırmalar, bu bölgelerde yaşayan insanlar için genetik, yaşam beklentisini yükseltse de, beslenme, hareketlilik ve stres düzeylerinin uzun ömrün sırrı olduğunu gösteriyor.

226
Bunu yiyen 100 yaşından önce ölmüyor... 'Her gün bir tane' - Sayfa 3

Bu bölgedeki insanlar sabah en ağır öğünlerini yedikleri ve akşam en hafif öğünlerini yedikleri belirlendi. Aynı zamanda akşam yemeklerinden sonra herhangi bir besin almayı bıraktılar.

326
Bunu yiyen 100 yaşından önce ölmüyor... 'Her gün bir tane' - Sayfa 4

"Mavi Bölge"de yaşayan insanların ya çok sık atıştırmadıklarını ya da tipik olarak bildiğimiz yüksek kalorili beslenme alışkanlıklarından kaçındıklarını söyleyebiliriz.

426