Televizyon
23 Mar 2014 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

Bülent Ersoy'a 'RTÜK amcası' acımadı!

Bülent Ersoy, ''RTÜK amca bana kızmasın'' diyerek, modacısının reklamını yaptı. Ancak ''RTÜK amca'' 151 bin lira ceza verdi.

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy ''RTÜK amca bana kızmasın'' dedi ancak cezadan kurtulamadı. RTÜK, Show TV'deki programda modacı Nur Yerlitaş'ın reklamının yapıldığı gerekçesiyle ,151 bin lira para cezası verdi.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında 12 Ocak günü Show TV'de yayınlanan ve Bülent Ersoy'un katıldığı müzik eğlence programı ele alındı. Programın sonunda bir anons yapan Ersoy, '' RTÜK Amca bana kızmasın ama, emekçinin hakkını vermeyi onlar da kabul eder. Bu bir reklam değil, içimden geldi, beni bağışlasınlar. Bu giysimin yaratıcısı, emeğini, göz nurunu, hissiyatını, her şeyini döken, büyük usta, büyük modistra, büyük Nur Yerlitaş ve ekibine binlerce teşekkürler ediyorum'' dedi.

RTÜK raporunda, Bülent Ersoy'un isim vererek modacısının tanıtımına yönelik ifadeler kullandığı ve gizli reklam yaptığı savunuldu. RTÜK üyeleri de aynı gerekçe ile, Show TV'ye 151 bin 134 lira para cezası verdi.