Gündem
11 Kas 2013 12:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

BU YAZI YÜKLÜ PARA KARŞILIĞINDA CEMAATE KARŞI YAZILMIŞTIR!

Taraf gazetesinden ayrılan yazarların oluşturduğu serbestiyet.com yayın hayatına başladı.

SERBESTİYET: BİZ SADECE BİZİZ

Site yayın hayatına başlarken kendisi hakkındaki iddialara da yanıt verdi. Serbestiyet’in kuruluş amacının anlatıldığı kısa tanıtım yazısında şöyle denildi:

Biz sadece biziz…
Hatta “eski Taraf yazarları” bile değiliz.
O defteri kapattık, yeni bir sayfa açıyoruz.
Biz sadece canlı kamusal tartışmaya katılmak, fikirlerini “agora”ya sunmak isteyen bir arkadaş grubuyuz.
Taraf döneminde de aramızda görüş ayrılıkları vardı; göreceksiniz, şimdi daha çok var.
Şucu ya da bucu olmaksızın var olamayan ve bizleri de daha başlamadan bir yerlere yamama gayretinde olanlara cevaplarımızı yazılarımızla vereceğiz.
Ortalıkta dolaşan, gûya keseyi bizim için açan iktidar yanlısı zengin birileriyle yola çıktığımızı imâ eden tezvirata ise başlamadan cevap vermeyi gerekli görüyoruz…
Kurduğumuz sitenin maliyeti, bir yıllık “hosting” ücreti dahil 235, 95 TL’dir.
Sitede yazanlara telif ödenmeyecek.
Herkes yazılarını kendi bilgisayarından girecek, çünkü bu işi yapacak profesyonel bir elemanı sürekli istihdam etmemiz olanaksız. Her birimizin bu pratiği kazanmasına dek, bir süre bir arkadaşımızın yarı-profesyonel yardımını alacağız. Onun birkaç aylık maaşını da kendi aramızda topladığımız
paralarla kaşılıyoruz.
Bize seven ve güvenen okurlarımızın gönlü rahat olsun, her açıdan ve sınırsızca “serbest”iz.
Bir tarafa sıkışmamak, yenmek için değil zemini genişletmek için burada, bir aradayız. Başkalarıyla birlikte yaşamak, dinlemek, duymak ve konuşmak istiyoruz…

Serbestiyet’e hoş geldiniz.

"BİZ SADECE BİZİ" DEDİ AMA İDDİALARA YANIT VERMEDİ

İleri sürülen iddialarda, serbestiyet.com isimli oluşumun finansörünün Sancaktepe’deki Fuska AVM tarafından sağlandığı, bu alışveriş merkezinin de yine AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Saygı Hastaneleri’nin sahibi Ayyıldız ailesi olduğu da ortaya çıkmıştı. Öte yandan sitenin domain adresinin de Fuska Alışveriş Merkezi İşletmeciliği’ne ait olması ve sitenin Saygı Hastanesi tarafından kurulması ortaya atılan bu iddiaları güçlendirmişti. Serbestiyet’in yayın hayatına başlarken hakkındaki iddialara verdiği yanıtta ise bu konuya dair hiç bir açıklama yer almadı. Sitenin domain adresi ve ardındaki ilişkiler ağı üzerinden gündeme gelen iddialara yanıt vermeyen Serbesiyet "biz sadece biziz" demekle yetindi.

CEMAAT-AKP ÇATIŞMASINDA ROL ALACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

“Serbestiyet.com” sitesi, sosyal medyadaki tartışmalarda, AK Parti-cemaat geriliminde, AK Parti’ye yakın duracak bir kadro kurulması yönünde girişim olarak adlandırılmıştı. Sitenin, aynı zamanda, AK Parti’nin özellikle son dönemde izlediği yaşam tarzına dönük politikalar nedeniyle aldığı eleştirileri “liberal” bir rüzgarla karşılama görevi göreceği de iddialar arasında yer alırken sitenin yazarları iddiaları red etmişti.

"BU YAZI YÜKLÜ PARA KARŞILIĞINDA CEMAATE KARŞI YAZILMIŞTIR!"

Serbestiyet’in yazarlarından Roni Marqulies sitedeki ilk yazısında AKP’nin öğrenci evleri tarıtşmasındaki tutumunu eleştirirken ilginç de bir not düştü. Serbestiyet’in cemaat ve AKP çatışmasında hükümeti desteklemesi için kurulduğu yönündeki iddiaları tiye alan Roni Margulies yazısının sonuna şöyle bir not düştü:

Bu yazı, yüklüce bir para karşılığında, AK Parti’yi Cemaat’e karşı savunmak amacıyla yazılmıştır.

SİTEDE KİMLER YAZIYOR?

Aralarında Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur, Melih Altınok, Roni Marguiles, Alper Görmüş, Ceren Kenar, Kurtuluş Tayiz, Vahap Coşkun, Ferhat Kentel, Demiray Oral, Markar Esayan, Hidayet Tuksal, Halil Berktay, Serdar Kaya gibi isimlerin bulunduğu kalemler, 11 Kasım’dan itibaren “serbestiyet.com”da yazmaya başladılar.