Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 7

BOSNA HERSEK

Bosna Hersek ülkemizden vize istemeyen bazı ülkeler arasında yer alıyor. Ancak Bosna Hersek'e ziyarette bulunmak için pasaport zorunluluğu var. Vatandaşlarımızın pasaportu varsa kimliğiyle beraber vizesiz Bosna Hersek'e girmesi mümkün ve 90 gün konaklama hakkına sahipler. Fakat 90 günü geçen konaklama koşullarında vatandaşların vize alma zorunluluğu bulunuyor. Vize işlemleri Bosna Hersek Konsolosluğundan yapılabiliyor.

Bosna Hersek sınır kapısında istenen ve incelenen belgeler ile ülkeye girişte bir problemle karşılaşılmamaktadır. Bu istenen evraklar arasında vize bulunmamaktadır. Yani umumi, hizmet, diplomatik, hususi pasaport gözetmeksizin vatandaşlarımız sadece kimlikleriyle ve pasaportlarıyla Bosna Hersek'e girebilmektedir. Ancak pasaportların en fazla 6 aylık olması gerekmektedir.

7145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 8

SIRBİSTAN

Sırbistan hükümeti, Türkiye ile kimlikle geçiş uygulamasına ilişkin kararın işlemesi için gereken yasal düzenlemeyi hayata geçirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına imzalanan antlaşmanın yürürlüğe girdiğinin duyurulmasının ardından Türkiye ve Sırbistan vatandaşlarının bu ülkelere kimlikle geçebileceği ifade edildi.

8145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 9

Pakistan

Online vizeyle 90 gün vizesiz.

Pakistan'a vizesiz seyahat dönemi başladı.

Pakistan Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Favad Çaudri, Pakistan'ın yeni turizm politikasının sonucu olarak Türkiye, Çin, Malezya, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin dahil olduğu 5 ülke vatandaşları için e-Vize, ardından da kapıda vize uygulamasına geçileceğini söyledi.

Pakistan E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu 8 ABD Doları karşılığında yapılabiliyor.

9145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 10

Andorra

90 gün vizesiz.

Fransa ve İspanya sınırları arasında ufak bir ülke olan Andorra, Türk vatandaşlarına vizesiz ancak ülkenin kendi havalimanı olmadığı için ilk durağınız Fransa veya İspanya olacak. Fransa ve İspanya topraklarından geçeceğiniz için Schengen vizesi gerekiyor.

10145