Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 144

UMMAN: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizden alabilirler.

URUGUAY: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ÜRDÜN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

VANUATU: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün, transit vizeleri en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

VATİKAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

VENEZUELA: Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise 90 gün süreyle vizeden muaftır.

VİETNAM: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir, istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

144145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 145

YEMEN: Diplomatik ve resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

YENİ ZELANDA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

YUNANİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Ayrıca, umuma mahsus pasaport hamili Yunan uyruklulara vize verilmesinde, Bakanlar Kurulunun 03.04.1984 tarih ve 84/7896 sayılı kararı hükümleri uygulanır. Bu çerçevede, yönetimlerindeki vasıtalarla uluslararası yolcu ve eşya taşımacılığı yapan Yunan uyruklu şoförler seyahat dolayısıyla vizeye tabidir.

ZAMBİYA: Diplomatik pasaport hamilleri her 180 gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Zambiya vatandaşları, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak alabilmektedirler.

ZİMBABVE: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus ve resmi pasaport hamili Zimbabve vatandaşları, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda'nın geçerli vize veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli koşulları karşılamak şartıyla vizelerini www.evisa.gov.tr internet sitesinden e-vize olarak alabilmektedirler.

145145