Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 133

KIRGIZİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye'de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftır.

KİRİBATİ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir.

KKTC: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeden muaftır.

KOLOMBİYA: Diplomatik, resmi ve umuma mahsus pasaport hamili Kolombiya vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

KOMORLAR BİRLİĞİ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün, transit vizeleri ise en fazla 7 gün ikamet süreli verilir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

KONGO CUMHURİYETİ: Diplomatik pasaport hamili Kongo Cumhuriyeti vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Kongo Cumhuriyeti vatandaşları ise vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri için istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

KONGO DEMOKRATİK CUMHURİYETİ: Diplomatik pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus ve hizmet pasaportu hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus ve hizmet pasaportu hamilleri Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli koşulları karşılamak şartıyla 30 gün süreli ve tek girişli vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

KORE CUMHURİYETİ (GÜNEY): Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

133145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 134

KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ (KUZEY): Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, istizan gerekir.

KOSOVA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her altı ay için giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 90 gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır.

KOSTA RİKA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

KUVEYT: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri son 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü geçmemek kaydıyla turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

KUZEY MAKEDONYA: Diplomatik, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Kuzey Makedonya vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

KUZEY MARIANA ADALARI: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

KÜBA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, transit vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

LAOS: Diplomatik pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus ve diğer resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir.

LESOTHO: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

LETONYA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise her 180 gün için Türkiye' de kalış süresi toplam 30 günü aşmamak kaydıyla müteaddit girişleri ve transit geçişleri vizeden muaftır.

LİBERYA: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

LİBYA: Resmî pasaport hamilleri her 6 ay içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. 16 yaşından küçük ve 55 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili Libya vatandaşları her 180 gün içinde 90 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. 16-55 yaş arasındaki umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Bu yaş aralığındaki umuma mahsus pasaport hamili Libya vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, İngiltere, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni sahibi olmak ve belirli şartları taşımak koşuluyla 30 gün süreli e-Vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden alabilmektedirler.

LİHTENŞTAYN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

134145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 135

LİTVANYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

LÜBNAN: Diplomatik, resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye'ye yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Türkiye'de toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

LÜKSEMBURG: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

MACARİSTAN: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri, Türkiye'de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son 180 gün içerisinde 90 günü geçemez.

MADAGASKAR: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

MAKAU ÖİB: Makau Özel İdare Bölgesi - Makau Special Administrative Region of the People's Republic of China pasaportu hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

MALAVİ: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

MALDİVLER: Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizden resen alabilirler.

135145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 136

MALEZYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

MALİ: Diplomatik pasaport hamili Mali vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Mali vatandaşları ise vizeye tabidir. Ayrıca, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

MALTA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

MARSHALL ADALARI: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

MAURİTİUS: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamillerine 30 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizce verilir. Ayrıca, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce resen verilir.

MEKSİKA: Diplomatik pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Hizmet/resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini dış temsilciliklerimizden resen alabilirler. Ayrıca, 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli e-Vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden harçsız olarak alabilirler.

MISIR: Resmi pasaport hamilleri ise 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesine veya ikamet iznine sahip olmaları ve Türk Hava Yolları veya Egypt Air ile seyahat etmeleri kaydıyla, www.evisa.gov.tr internet adresinden 30 gün ikamet süreli tek girişli e-Vizelerini alabilirler. Ayrıca, 20 yaş altı ve 45 yaş üzerindeki umuma mahsus pasaport hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli e-Vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden temin edebilirler.

MİKRONEZYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

136145