Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 121

AVUSTRALYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

AVUSTURYA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

AZERBAYCAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

BAHAMALAR: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

BAHREYN: Resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Resmi pasaport hamili Bahreyn vatandaşları 15 güne kadar ikamet süreli vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 gün ikamet süreli tek girişli vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

BANGLADEŞ: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Bangladeş vatandaşları, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda'nın geçerli vize veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli koşulları karşılamak şartıyla vizelerini www.evisa.gov.tr internet sitesinden e-vize olarak alabilmektedirler. Diplomatik ve resmi/hizmet pasaportu hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

121145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 122

BARBADOS: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

BAĞIMSIZ SAMOA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

BELARUS: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi ilk giriş tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde 90 günü geçemez.

BELÇİKA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

BELİZE: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son 180 gün içerisinde 90 günü geçemez.

BENİN: Umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir. Diplomatik pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır.

BHUTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün ikamet süreli verilir.

122145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 123

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

BOLİVYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son 180 gün içerisinde 90 günü geçmez.

BOSNA HERSEK: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.

BOTSVANA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Bir aya kadar ikamet süreli turizm seyahatleri için giriş vizesi istizansız verilir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

BREZİLYA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü geçmemek kaydıyla, turizm ve iş amacıyla giriş ve transit vizesinden muaftır.

BRUNEİ: Diplomatik, resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, ülkemize giriş ve transit geçişlerinde, ilk giriş tarihinden itibaren otuz (30) günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

123145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 124

BULGARİSTAN: Diplomatik ve hizmet pasaportu hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise Türkiye'de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatler vizeden muaftır.

BURKİNA FASO: Diplomatik pasaport hamili Burkina Faso vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Burkina Faso vatandaşları ise vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri için istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

BURUNDİ: Diplomatik Pasaport Hamilleri her 180 gün içinde 90 günü aşmayan süre zarfında vizeden muaftır. Hususi ve Hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizeleri, www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

CAPE VERDE: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

CEZAYİR: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. 15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. 15-18 ve 35-65 yaş aralığındaki umuma mahsus pasaport hamili Cezayir vatandaşları Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli koşulları karşılamak şartıyla 30 gün süreli ve tek girişli vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

CİBUTİ: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi, www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

124145