Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 117

Venezuela

90 gün vizesiz.

117145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 118

Zambiya

Kapıda vize uygulaması var.

Zambiya vizesi sınır kapılarında tek girişli 50 ABD doları, çift girişli 80 ABD doları karşılığında 30 günlük olarak alınabiliyor.

Zambiya'ya kadar gelmişken Zimbabve'deki ünlü Victoria Şelalelerini görmeden ya da Botswana'da safari yapmadan dönmek olmaz. Bunun için çok girişli vize almanız gerekir.

118145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 119

Zimbabve

Kapıda vize uygulaması var.

Zimbabve vizesi sınır kapılarında 30 ABD doları karşılığında tek girişli, 30 günlük olarak alınabiliyor.

119145
Bu ülkelere vizesiz şartsız şurtsuz gidebilirsiniz! İşte Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler… - Sayfa 120

TÜRKİYE'NİN UYGULADIĞI VİZE PROSEDÜRLERİ

ABD: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili ABD vatandaşları vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

AFGANİSTAN: Diplomatik Pasaport hamilleri 6 ay içinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususî Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamili Afgan vatandaşları belirli koşulları karşılamak şartıyla e-Vizelerini www.evisa.gov.tr adresinden alabilmektedirler.

ALMANYA: Resmî Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Alman vatandaşları her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ANDORA: Resmî Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Andora vatandaşları her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ANGOLA: Umuma mahsus pasaport hamili Angola vatandaşları vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Angola vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmaları ve belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler. Diplomatik ve hizmet pasaportu hamili Angola vatandaşları her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ANTİGUA-BARBODA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize şeklinde veya dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

ARJANTİN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ARNAVUTLUK: Türkiye'ye akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan resmi pasaport hamilleri, görevleri müddetince, vizeden muaftır. Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye'ye yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Türkiye'de toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

120145