Bu sefer seçim değil, ''geçim'' anketi sonuçları açıklandı! Vatandaş tepkili... - Sayfa 6

Ortalama aylık gelir ve gider dağılımına baktığımızda, temel ihtiyaçlarımızın bir kısmının toplam gideri, toplam gelirimizin %71’ine denk geliyor.

610
Bu sefer seçim değil, ''geçim'' anketi sonuçları açıklandı! Vatandaş tepkili... - Sayfa 7

Akaryakıt zamları sürücüleri nasıl etkiliyor?

Yılbaşından beri gelen yüksek orandaki akaryakıt zamları araç kullanımını önemli bir gider haline getirdi. Peki, bu durum araba kullanma alışkanlığımızı değiştirdi mi?

Arabası olan her 10 kişiden 8’i son zamlardan sonra araç kullanım sıklığını azalttığını belirtti.

Arabası olmayan kişilere ise araba almama sebebini sorduğumuzda gelen yanıtlar yine ekonomik sorunları işaret ediyor. Katılımcıların %42’si ekonomik durumunun kötü olmasını sebep olarak gösterirken, %40’ı ise araba fiyatlarının çok yüksek olmasından kaynaklandığını belirtti.

710
Bu sefer seçim değil, ''geçim'' anketi sonuçları açıklandı! Vatandaş tepkili... - Sayfa 8

Birikim yapabiliyor muyuz?

Bir çoğumuz geleceğimiz için birikim yapmanın önemli olduğunu düşünür ve bunun için çaba gösteririz. Peki, gerçekten birikim yapabiliyor muyuz?

Katılımcıların %72’si birikim yapamadığını söylerken, bazen birikim yapabildiğini söyleyenlerin oranı %24. Düzenli olarak birikim yapabilenlerin oranı ise yalnızca %4.

810
Bu sefer seçim değil, ''geçim'' anketi sonuçları açıklandı! Vatandaş tepkili... - Sayfa 9

Aylık gelir, giderleri karşılıyor mu?

Artan hayat pahalılığı ile gelir gider dengesizliğine sebep oldu. Peki, insanların aylık geliri temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor mu?

Aylık gelirinin, temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyenlerin oranı %73.

910