Polemik & Kulis
03 Oca 2013 15:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

"BU SAYFAYI KAPATIYORUM!" TARAF GAZETESİ'NDEN AYRILIK! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Taraf Gazetesi'ne dört yıl önce muhabir olarak başlayıp yöneticiliğe terfi eden bir isim ayrılık kararını veda mektubu ile duyurdu.

Sibel Oral, Taraf Kültür Sanat şefliği ve Taraf Kitap yayın yönetmenliği görevinden ayrıldığını açıkladı. İşte Oral’ın veda mektubu:

VEDA...

Son istifalardan sonra; dört yıl önce muhabir olarak başladığım, daha sonra da şefi olduğum Taraf Kültür Sanat Servisi’ndeki görevimden ve Taraf Kitap’taki Yayın Yönetmenliği’nden ayrılıyorum. Dolu dolu dört yıl geçirdiğim Taraf gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar’ın kültür sanat sayfalarına, özellikle de Türkiye ve dünya edebiyatına verdikleri öneme birinci dereceden şahit olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Onların sayesinde çok şey öğrendim. 2009 yılında Taraf Pazar dergisini hazırlarken Yayın Yönetmenimiz Mehmet Güreli’den öğrendiklerimi, sanat sayfalarımızın köşe yazarları, bizi destekleyen sanat kurumları ve şefi olduğum kültür sanat servisine emek veren muhabir, çevirmen arkadaşlarımın da katkısını unutamam.

Eğer şu an bu satırları yazmıyor olsaydım Taraf Kitap ekinin ikinci yaşına özel hazırladığım 24’üncü sayının Editörden yazısını yazıyor, iki yıl boyunca desteğini esirgemeyen yazarlarımıza ve okurlarımıza teşekkür ediyor olacaktım. Sıfırdan başlayıp büyüttüğümüz Taraf Kitap eki onca işin, sıkıntının arasında imkânsızlıklara rağmen iyi olabildiyse sadece benim değil en büyük destekçileri yazarları sayesindedir. Üstelik sadece her ay yazı yazan değil; yayınlanan her ek sonrasında telefon ederek tatlı sert eleştirilerini ve önerilerini esirgemeyen usta edebiyatçılarımızın da payı büyüktür. En büyük işi onlar yaptı.

Behçet Çelik, Hülya Soyşekerci, Yankı Enki, Cemil Kavukçu, Yavuz Ekinci, Yusuf Çopur, Selim İleri, Nermin Mollaoğlu, Ahmet Büke’ye desteklerini ve fikirlerini esirgemedikleri için gönülden borcum var. Ve tabii her ay kahrımı çekerek muhteşem sayfalar yapan sayfa tasarımcımız Mehtap Genç’e de…

Taraf Kitap’ın Aralık ayı sayısında son olduğunu bilmeden yazdığım Editörden yazısında edebiyatta “Güvenli Bölge”den bahsetmiş ve yeni yılda Türkiye için “vicdan ve adalet” dilemiştim. Umarım o “Güvenli Bölge”nin sınırları daha da genişler ve bir gün gerçekten adalet ve vicdanla el sıkışan bir ülke oluruz.

Taraf Gazetesi’nde kişisel tarihime kazınan zorluklarla dolu, asla unutamayacağım, çok şey öğrendiğim ve meslek hayatımda beni büyüten tuhaf bir dört yıl yaşadım. Bu süreçte yanımda ve hatta karşımda olan herkese teşekkür ederim.

Bu sayfayı kapatıyoruz. Yine edebiyatla, sanatla dolu yeni sayfalarda, başka çatılar altında görüşmek üzere…

Sibel Oral

MEDYARADAR/ÖZEL