Radar Hattı
25 Ara 2006 13:07 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

BU KARAR BİRİLERİNE DERS OLSUN!..GÖKHAN DEMİRKOL

Eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol, oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol, oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde, ''rıza dışı cinsel münasebette bulunmak'' suçlamasıyla 7 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Demirkol, karar duruşmasında yeniden hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanık Gökhan Demirkol'un, yargılandığı suç kapsamında önce 7 yıl hapis cezasına, ardından da duruşmalardaki saygılı tutumu dolayısıyla 1/6 oranında takdir indirim uygulayarak, 5 yıl 10 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Demirkol, itiraz başvuruları kapsamında Yargıtaydaki temyiz süreci nedeniyle tutuklanmayacak.

DEMİRKOL SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol, suçlamaları kabul etmediğini ve hakkında verilen kararla ilgili temyiz başvurusunda bulunacaklarını söyledi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde, ''rıza dışı cinsel münasebette bulunmak'' suçlamasıyla 7 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle 8 ay ceza evinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmasına devam edilen ve bugün görülen karar duruşmasında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Demirkol, duruşma sonrası adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hakkında çıkan haberlerle ilgili gazetecilere tepki gösteren Demirkol, ''Tecavüz suçlamasını kabul etmiyorum. Ceza kararıyla ilgili temyiz başvurusunda bulunacağız'' dedi.

Cumhuriyet Savcısının geçen duruşmada, hakkındaki suçlamayla ilgili 7 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ettiği mütalaa ile ilgili haberin yer aldığı gazeteyi, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına gösteren Demirkol, ''Basın mensubu arkadaşlar, siz zaten görevinizi yapmış, mahkemeyi bitirmişsiniz. Benim cezamı da vermişsiniz. Kesin memnun kalmamışsınızdır. 24 yıl yazıyor, siz 24 yıl bana ceza vermişsiniz ama mahkeme 5 yıl 10 ay ceza verdi. Demek ki yanılmışsınız'' diye konuştu.

AVUKATLAR

Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt da savunmalarıyla ilgili her şeyi kapsamlı olarak duruşmada söylediklerini belirterek, ''Bundan sonra ne
söyleyeceksek Yargıtayda söyleyeceğiz. Kararı şu an itibarıyla temyiz ettik. Aynı duruşma Yargıtayda yapılacak. Bizim hala yargıya olan inancımız devam ediyor, devam edecek'' dedi.Yeşilyurt, ilk adımı attıkları temyiz başvurusu için gerekçeli dilekçelerini ise ilerleyen günlerde mahkemeye sunacaklarını bildirdi.

''GAMZE, MÜCADELEYİ KAZANDI''

Duruşmaya katılmayan oyuncu Gamze Özçelik'in avukatlarından Makbule Tanış ise gazetecilerin sorularını yanıtlarken, mahkemenin takdiri indirim hükümleri uygulayarak Demirkol'u 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdığını hatırlattı.Tanış, ''Mahkemenin takdiridir. Suç işleyen adaletle cezasına kavuşmuştur'' diye konuştu.

Özçelik'in avukatı Fatih Volkan da şunları söyledi:''Verilen ceza, bir notada kamuoyunun vicdanını teskin ettiği manasında bir
ceza, ama biz yine de kararı temyiz edeceğiz. Çünkü orada bir ağırlaştırıcı nedenin uygulanması gerekirken, uygulanmadığını düşünüyoruz. Ceza, eski yasadan verildiği takdirde ağırlaştırıcı bir neden uygulanması lazımdı. Kararı temyiz edeceğiz. Gamze, çok zorlu yoldan geçti. Hiçbir zaman başını öne eğmedi, omuzlarını dik tuttu. Bu bir hukuk mücadelesiydi ve onu kazandı