Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 16

Bu hafta sonu (cumartesi, pazar, pazartesi) Batı'da, (pazar, pazartesi, salı, çarşamba) Anadolu'da yağışlı bir hava kütlesi etkili olacak. Pazartesi, salı Karadeniz iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'da Kar yağışı da görülür.

1619
Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 17


Deprem bölgesinde cumartesi yağış yok. Pazar gününden itibaren yağışlar yağış tekrar başlıyor. Pazartesi, salı, çarşamba gök gürültülü kuvvetli yağışlar görünüyor. Su baskını yapabilir. Çadır kentlerde yaşam zorlaşabilir. Tedbir alınmalı.

1719
Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 18

HATAY VE OSMANİYE'DE SEL

Yaralı kent Hatay, şimdi de yağmurla sınandı. Türkiye'yi yasa boğan depremlerde en büyük hasarı gören illerden biri de Hatay oldu.

Hatay merkezde olduğu gibi ilçelerde de evleri çöken, ağır hasar alan vatandaşlar, kurulan çadır kentlerde yaşamaya başladı. Payas ilçesinde gece etkili olan yağmur, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki çadır kentte kalan vatandaşları zor durumda bıraktı. Çadırların olduğu bazı bölgelerde su birikintileri oluşturdu. Bölgede oluşan su birikintileri tahliye edilmeye başlandı.

1819
Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 19

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dün saat 18.00 sıralarında başlayan şiddetli sağanak ve dolu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Fındık büyüklüğündeki dolu nedeniyle seyir halinde olan araç sürücülerinin görüş mesafesi düştü. Bazı yollar dolu nedeniyle beyaza büründü. Kent merkezi ve kırsal mahallelerdeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Kısa süre sonra dolu yağışı son bulurken, sağanak da hafifledi. Belediye ekipleri, su birikintilerinin tahliyesi için çalışma başlattı.

1919