Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 14

Önümüzdeki günlerde havalar bu şekilde yağışlı giderse bu barajlardaki gerileme de durmuş olacak. Burada aslında kar erimeleri de çok önemli çünkü baharda yüksek dağlardaki karlar erimeye başladığı zaman akarsu debileri de artmaya başlıyor. Bu sene yüksek kesimlerde kar yağışı çok etkili olmadı maalesef bu sene.

1419
Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 15

ORHAN ŞEN'DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in hava durumu açıklamaları:

Marmara'da Lodos var. Doğu Anadolu'nun güneyinde ve Orta Karadeniz'de hafif yağışlar var. Osmaniye ile Kahramanmaraş’ın güneybatısında öğlen yerel kuvvetli yağış olması bekleniyor. Sıcaklıklar ortalamanın üzerinde. Bol yağışın olması gereken bu aylarda hala az yağış.

1519
Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 16

Bu hafta sonu (cumartesi, pazar, pazartesi) Batı'da, (pazar, pazartesi, salı, çarşamba) Anadolu'da yağışlı bir hava kütlesi etkili olacak. Pazartesi, salı Karadeniz iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'da Kar yağışı da görülür.

1619
Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 17


Deprem bölgesinde cumartesi yağış yok. Pazar gününden itibaren yağışlar yağış tekrar başlıyor. Pazartesi, salı, çarşamba gök gürültülü kuvvetli yağışlar görünüyor. Su baskını yapabilir. Çadır kentlerde yaşam zorlaşabilir. Tedbir alınmalı.

1719