Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 5

Hatırlarsanız, Walter Heisenberg White ülke çapında yaptığı müthiş satışlardan elde ettiği paraları New Mexico çölüne gömmeye karar vermişti. Gömdüğü yeri unutmamak için yerin koordinatlarını lotoda oynadı. Ama aslında Walter’ın kuponundaki +34° 59′ 20.00, -106° 36′ 52 koordinatları Breaking Bad’in ve The Avengers gibi bazı Hollywood filmlerinin çekimlerinin yapıldığı Albuquerque Studios’un koordinatlarıdır.

512
Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 6

Final bölümünün adı olan Felina, periyodik tabloda kanı temsil eden (FE) demiri, meth’i temsil eden (Lİ) lityumu, gözyaşını temsil eden (NA) sodyumu gösteriyor. Ayrıca “Finale” kelimesinin anagramıdır.

612
Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 7

Felina bölümünde New Hampshire eyalet mottosu ile karakterler arası bağ kurulmuştur. Bir sahnede New Hampshire plakasına yakın çekim yapılmıştır. New Hampshire eyaletinin mottosu Live Free or Die yani Özgür Yaşa ya da Öl. Bu da bölüm sonuna gönderme yapmaktadır. Ana karakterlerden biri ölüyor, diğeri ise özgürlüğüne kavuşuyor.

712
Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 8

Aaron Paul tarafından canlandırılan Jesse Pinkman karakterinin ilk sezonda ölmesi planlanıyordu, daha sonra bu fikirden vazgeçtiler ve hepimizin sevdiği Jesse karakteri Walt dışında dizinin tüm bölümlerinde bulunan tek karakter oldu. Ayrıca hepimizin gönlünde taht kuran Jesse karakterini canlandıran Aaron Paul hayatı boyunca hiç oyunculuk dersi almamıştır.

812