Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 3

Dizinin jeneriğinde gözüken C10 H15 N formülü, metamfetaminin formülü, 149.24 de molekül ağırlığıdır. Seyircilerin 5 sezon boyunca kimya ile iç içe olduğunu düşünürsek, böyle ince bir jenerik elbette beklenirdi.

312
Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 4

Dizideki mavi meth aslında mavi akide şekeridir. Ayrıca ek bilgi olarak ekleyelim; bu meth'leri yapmak için narkotik şubeden gerçek meth'in nasıl yapılacağına dair yardım alındı.

412
Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 5

Hatırlarsanız, Walter Heisenberg White ülke çapında yaptığı müthiş satışlardan elde ettiği paraları New Mexico çölüne gömmeye karar vermişti. Gömdüğü yeri unutmamak için yerin koordinatlarını lotoda oynadı. Ama aslında Walter’ın kuponundaki +34° 59′ 20.00, -106° 36′ 52 koordinatları Breaking Bad’in ve The Avengers gibi bazı Hollywood filmlerinin çekimlerinin yapıldığı Albuquerque Studios’un koordinatlarıdır.

512
Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 6

Final bölümünün adı olan Felina, periyodik tabloda kanı temsil eden (FE) demiri, meth’i temsil eden (Lİ) lityumu, gözyaşını temsil eden (NA) sodyumu gösteriyor. Ayrıca “Finale” kelimesinin anagramıdır.

612