'Boru kebabı' uzaya çıktı! Adanalı kebapçı Yaşar Aydın’dan uzaya boru kebabı gönderme denemesi - Sayfa 5

Yaklaşık 3 saat boyunca gökyüzünde yükselen boru kebabının yolculuğu, dayanıklı kamera tarafından görüntülendi. 35-40 kilometre yükseldikten sonra stratosferde patlayan balon, uçurulduğu yerden 121 kilometre uzaklıktaki Hatay’ın Payas ilçesinde denize düştü. Sinyal takip cihazı sayesinde kebabı takip eden Aydın ve beraberindekiler, ilçeye gitti. 

512
'Boru kebabı' uzaya çıktı! Adanalı kebapçı Yaşar Aydın’dan uzaya boru kebabı gönderme denemesi - Sayfa 6

Aydın, tekneyle kıyıdan 8 mil açılarak düşen kebabı alıp kente geri döndü. Personeli tarafından havai fişek ile karşılanan Aydın, uzaya gönderilen ilk boru kebabı projesini tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi.

612
'Boru kebabı' uzaya çıktı! Adanalı kebapçı Yaşar Aydın’dan uzaya boru kebabı gönderme denemesi - Sayfa 7

İlkleri seven bir insan olduğunu dile getiren Yaşar Aydın, "Ben hep ilkleri seven bir insanım. Daha farklı projelerim olacak. Ben kaburgacı ve kebapçıyım. Projelerim hep kebap üzerine. Şu anda uzayın belirli bir seviyesine çıktık. Belki ileride daha da üste çıkartırız. Bu kebabı dünyanın her tarafına ulaştıracağız. Adanamız’ı en güzel şekilde tanıtacağız. Biz Adana’ya gönül verdik’’ dedi.

712
'Boru kebabı' uzaya çıktı! Adanalı kebapçı Yaşar Aydın’dan uzaya boru kebabı gönderme denemesi - Sayfa 8

Aydın, "Uzayda belirli bir saat durdurduktan sonra uzaylılar kebap acılı olduğu için 'Bize acısız yollar mısınız?’ diyerek geri gönderdi. Bir dahaki sefere acısız yollayacağız" diye espri yaptı.

812