Gündem
13 Şub 2023 14:22 Son Güncelleme: 13 Şub 2023 14:23

BM Acil Yardım Koordinatörü duyurdu! Arama-kurtarma sürecinde sona yaklaşılıyor…

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Türkiye’de 10 ili ve Suriye’yi ağır etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Türkiye’de 10 ili ve Suriye’yi ağır etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldığını, acil durumun depremzedelere barınacak yerler, gıda, eğitim ve psikososyal hizmet sağlamak olduğunu söyledi.

Al Jazeera’da yer alan habere göre, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden ağır etkilenen Suriye’nin Halep şehrine giden Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Halep’te konuşan Griffiths, “Burada Halep’te en çarpıcı olan buradaki insanların uzun yıllardır çektikleri acılardan sonra deprem, bu insanların deneyimlediği en kötü tecrübeydi” dedi.

Griffiths, BM’nin Suriye’de Şam yönetimi kontrolündeki bölgelere ulaşabilen yardımları muhalif grupların kontrolündeki kuzeye de ulaştıracağını bildirdi.

Depremlerde arama kurtarma sürecinin sona yaklaştığını söyleyen Griffiths, acil durumun depremzedelere barınacak yerler, gıda, eğitim ve psikososyal hizmet sağlamak olduğunu söyledi.

ETİKETLER
#bm #Martin Griffiths