Birinin yalan söylediğini nasıl anlarsınız? FBI uzmanı açıkladı - Sayfa 6

SERT YUTKUNMA

Sert (zor) yutkunma da karşınızdakinin yalan söylediğine dair önemli bir işaret olabilir. Zira yukarıdaki aynı sebeple, ağız kuruluğu durumunda yutkunmak zorlaşabilir.

611
Birinin yalan söylediğini nasıl anlarsınız? FBI uzmanı açıkladı - Sayfa 7

BEDEN HAREKETLERİ

Scott, yalan söyleme reaksiyonunun bilinçaltında oluştuğunu ve bunun da büyük ölçüde insanların 'yüzlerine ve bedenlerine yansıdığını' söylüyor. Scott'a göre, yalan söyleyen insanların çene, karın ve kasık gibi vücutlarının belirli bölgelerini koruyan lifleri kasılıyor. Dolayısıyla, yalan söyleyen insanlarda "vücudun hafifçe yana kayması" ya da "çenenin yana yatırılması" bunun işareti...

711
Birinin yalan söylediğini nasıl anlarsınız? FBI uzmanı açıkladı - Sayfa 8

ZORLAMA BİR DİL FBI

uzmanına göre, "Doğru söyleyenler aktarır, yalancılar ise ikna etmeye çalışır." Bu nedenle kesinlik arz eden, emin olduğunuz bir konuda 'yüzde 100 eminim' ifadesini kullanmanıza hiç gerek yoktur. Scott, bu bağlamda, "Bu insanlar anlatmak yerine satıyorlar, bu yüzden size bazı ek dolgu malzemeleri veriyorlar, çünkü 'daha ikna edici olmak' istiyorlar" diyor.

811
Birinin yalan söylediğini nasıl anlarsınız? FBI uzmanı açıkladı - Sayfa 9

DİĞER İŞARETLER

FBI tarafından eğitilmiş, yaşayan yalan makinası Scott Taylor'a göre, kişilerin yalan söylediğine işaret edebilecek diğer işaretler ise şunlar:

911