Birçok hastalığa davetiye çıkarıyor... Aç karnına simit yemek organları mahvediyor!

Simit, kahvaltıda en sık tüketilen lezzetli besinlerden biridir. Ayrıca simit, güne hızlı ve kolay bir başlangıç yapmak isteyenlerin de ilk tercihidir. Çayın ya da ayranın en güzel eşlikçisi olan simidi aç karnına yemek, birtakım zararlı etkileri beraberinde getirerek sağlığımız üzerinde olumsuz etki yaratıyor. Aç karnına tüketilen simidin bu zararlarını öğrenince ağzınıza dahi sürmeyeceksiniz. İşte aç karnına simit yemenin sağlığımıza etkileri.

Birçok hastalığa davetiye çıkarıyor... Aç karnına simit yemek organları mahvediyor! - Sayfa 1

Aç karnına simit yemenin potansiyel zararları, besin içeriği, sindirim süreci ve kan şekeri dengesi gibi faktörlerden kaynaklanır. Simit, temel olarak beyaz un, su, tuz ve mayadan yapılır. Beyaz un, rafine bir karbonhidrat türüdür ve bu tür gıdalar, aç karnına tüketildiğinde kan şekerinde ani bir artışa ve ardından hızlı bir düşüşe neden olabilir.

110
Birçok hastalığa davetiye çıkarıyor... Aç karnına simit yemek organları mahvediyor! - Sayfa 2

Bu durum, kısa sürede yeniden açlık hissi uyandırarak daha fazla yeme isteği doğurur ve uzun vadede insülin direncine zemin hazırlar. Aç karnına simit yemek bunlarla beraber daha farklı sorunları da beraberinde getirir.

210
Birçok hastalığa davetiye çıkarıyor... Aç karnına simit yemek organları mahvediyor! - Sayfa 3

Aç karnına simit yemek aynı zamanda birtakım kronik hastalıklara zemin hazırlar. Bu durum genellikle uzun vadede görülür. Sıklıkla aç karnına simit yemek; kalp hastalıklarına, diyabete ve obeziteye neden olabilir.

310
Birçok hastalığa davetiye çıkarıyor... Aç karnına simit yemek organları mahvediyor! - Sayfa 4

Öte yandan simit kalorili bir besindir. Simit kalorili bir besin olduğundan onu aç karnına yemek, karın bölgesindeki yağlanmaları artırır. Bu yağlar da ne yazık ki organları ve karaciğeri sararak birtakım sorunlara zemin hazırlar.

410