ANORMAL KALP RİTMİ
Düzensiz kalp ritmi, düşük kalsiyum seviyesinin belirtileri arasındadır. Bu durumun şiddetli olması hayati tehlike yaratabilir. Kalp, kastan oluşur ve kasların düzgün çalışmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri kalsiyumdur. Bu nedenle kalsiyum eksikliği kas spazmına yol açabilir.
KAS KRAMPLARI VE SPAZMI
Kalsiyum, kasların kasılması ve gevşemesine yardımcı olur. Vücutta kalsiyum yetersizliği yaşandığında, kaslar normal hareketlerini gerçekleştiremez ve bu durum kas ağrılarına, spazmlara ve kas güçsüzlüğüne neden olabilir.
PREMENSTRÜEL SENDROM (PMS)
Pek çok kadının deneyimlediği adet öncesi sendromu, yani premenstrüel sendrom (PMS), çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Düşük D vitamini ve kalsiyum seviyesinin, PMS'yi tetiklediği bilinmektedir. Bu nedenle, bu tür semptomlar yaşanıyorsa D vitamini ve kalsiyum takviyesi almak, semptomları hafifletebilir veya ortadan kaldırabilir.
OSTEOPOROZ
Osteoporoz, kemiklerin daha kırılgan hale gelmesiyle karakterize edilen bir hastalıktır ve kalsiyum eksikliğinden kaynaklanır. Osteoporozun daha hafif bir şekli osteopeni olarak bilinir. Kandaki kalsiyum seviyesinde düşüş yaşandığında, vücut bu eksikliği telafi etmek için kemiklerdeki kalsiyumu kullanmaya başlar. Bu durum kemiklerin zamanla zayıflamasına ve güçlerini kaybetmelerine yol açar, bu da kemiklerin kırılmaya daha yatkın hale gelmesine neden olur.