Bir döneme damga vurmuştu! Ali Kırca nihayet ortaya çıktı! - Sayfa 4

Son olarak 2016 yılı ocak ayında bu görüntü ile haber olan Ali Kırca, Can Dündar ve Erdem Gül için Silivri Cezaevi'nde başlatılan nöbete katılmıştı. Sonrasında ise Ali Kırca, yeniden gözlerden uzakta yaşamaya devam etti.

48
Bir döneme damga vurmuştu! Ali Kırca nihayet ortaya çıktı! - Sayfa 5

Ali Kırca en son ise dün Bahçeşehir Üniversitesi'nde görüldü. Üniversitenin İletişim Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerle bilgi, tecrübe ve 40 yıllık deneyimlerini paylaşan Ali Kırca aradan geçen yıllara rağmen görüntüsünden bir şey kaybetmemiş.

58
Bir döneme damga vurmuştu! Ali Kırca nihayet ortaya çıktı! - Sayfa 6

Fakültenin Twitter adresinden paylaşılan fotoğraflarda Ali Kırca'nın bir grup öğrenciyle söyleşi halinde olduğu gözleniyor. Bu fotoğraflar ise şu sözlerle paylaşıldı: Ali Kırca ile #tarkovsky , öğrenme ve günümüzde haberciliğin toplumda bıraktığı izleri masaya yatırdık. İnsanlık tarihi hatalarından nasıl ders çıkarır, edindiği bilgilerle nasıl ilerlemeyi sürdürür sorularına yanıtlarımız var. #internationalnewsacademy de dersler tüm hızıyla sürüyor. Bugün duayen haberci Ali Kırca ile beraberiz ve mesleğin ilk tüyosunu hemen alıyoruz: “Merak et ve farklı ol"

68
Bir döneme damga vurmuştu! Ali Kırca nihayet ortaya çıktı! - Sayfa 7

Ders sonunda bir de kısa röportaj veren Ali Kırca, gazeteciliğin olmazsa olmazları sorusuna şöyle cevap veriyor: En önemlisi yok hiç bir meslekte yok. Hiçbiri diğerinin önüne geçmez. Bazı şeyler aktarılır. Onların içerisinden benim önemli gördüğüm ve benim önemli saydığım 40 yıllık deneyimlerinden damıtarak önemli saydığım konuları ve unsurları onları ben aktarırım.

78