Bir dönem dizilerin 'kötü kadın'ıydı: Özgül Kavruk değişen hayatını anlattı - Sayfa 3

HaberTürk'ten Aytekin Teker'in haberine göre, 1997'de Çağla Şıkel'in güzellik tacını taktığı Miss Turkey'de ilk 10'a giren Özgül Kavruk, yarışmaya katılma süreciyle ilgili şunları söyledi: 

316
Bir dönem dizilerin 'kötü kadın'ıydı: Özgül Kavruk değişen hayatını anlattı - Sayfa 4

İzmir'de modellik yaptığım dönemlerde menajerim benim adıma yarışmaya başvuru yapmış. Haberim yoktu yani. Bir gün telefonum çaldı, 'Ön elemeyi geçtiniz' dendi. Ben de 'neyin ön elemesi' diye yanıt verince 'Miss Turkey'e başvuru yapmışsınız' cevabını aldım. Ben de 'tamam' dedim hemen menajerimi aradım ve 'benimle dalga mı geçiyorlar?' dedim. Benim adıma başvuru yaptığını söyledi. Adının güzellik yarışması olması ilginç gelmişti. Çünkü güzellik çok göreceli bir şey. Modellik sektörüne çok fazla manken kazandırma imkanı sağlıyordu. Profesyonel çerçevede bakarak gittim yarışmaya. İyi ki de katılmışım.

416
Bir dönem dizilerin 'kötü kadın'ıydı: Özgül Kavruk değişen hayatını anlattı - Sayfa 5

Bir dönem podyumların aranılan ismi, "Bizim zamanlarımızda mankenlik önemli bir meslekti. Asker gibi çalışırdık. Disiplinli ve keskin kuralları olan ve bu mesleğin profesyonel yapılması gerektiğini Uğurkan Erez'den öğrendik. Süreç içerisinde ekonominin değişmesi, tekstil firmalarının yönünü başka yöne çeviriyor olması ve hazır giyim markalarının ortaya çıkması modellik sektörünü aşağıya çekti" dedi.

516
Bir dönem dizilerin 'kötü kadın'ıydı: Özgül Kavruk değişen hayatını anlattı - Sayfa 6

Özgül Kavruk ayrıca günümüzde en beğendiği mankenin Didem Soydan olduğunu belirterek, "Kafa olarak bu işi çok ciddiye aldığını düşünüyorum. Kişisel hayatı nasıldır hiçbir fikrim yok ama modellik olarak gördüğüm kısım beni çok etkiliyor ve başarılı buluyorum" ifadelerini kullandı.

616