21 Mayıs 2018 17:28
Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13
Bilişim Medyası Derneği’nde yeni dönem! Yönetim kuruluna kimler girdi? (Medyaradar/Özel)
Türkiye'nin bilişim ve teknoloji alanındaki gelişimine önemli katkıları bulunan ve 20. yılını kutlayan Bilişim Medyası Derneği'nde (BMD) yeni dönem başlıyor.
Türkiye'nin bilişim ve teknoloji alanındaki gelişimine önemli
katkıları bulunan ve 20. yılını kutlayan Bilişim Medyası Derneği
(BMD), 20 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel
kurul toplantısında seçime Musa Savaş’ın hazırladığı tek listeyle
gidildi. Oylama sonucunda çoğunluk oy ile Musa Savaş yeniden Dernek
Başkanı olurken, Arda Meriç de derneğin yeni Yönetim Kurulunda yer
aldı.
Genel Kurulun ardından 23 Nisan tarihinde gerçekleşen ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu görev dağılımları gerçekleştirildi.
Başkan Yardımcılığı görevine İstanbul ili için Cem Kıvırcık, Ankara ili için Suat Karabıyık tekrardan getirilirken, Bilişim Medyası Derneğine 2018 yılında giriş yapan Arda Meriç, Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği görevine getirildi. Ceyhun Mısırlıoğlu Dernek Saymanı, Hasan Genç ve Nurhan Demirel ise, Yönetim Kurulu üyesi olarak yeni yönetimde yer aldılar.
İşte yeni yönetim kurulu:
Musa SAVAŞ (Yönetim Kurulu Başkanı)
1969 yılında Beypazarı’nda doğdu. 1985 yılında Bigadiç Cumhuriyet Lisesi’ni bitirdi. Eğitimine bir süre ara verdi. 1997 yılında Erciyes Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü’nden mezun oldu.
1983 yılında Amstrad marka bilgisayarla tanışarak Bilişimin hızlanmaya başlayan dünyasına adım attı.
Bildiklerini paylaşma arzusu 1990 yılında Bilişim Medyasına girmesine sebep oldu. Bilgisayar Datamation, BYTE, PC World, Computerworld, Gamepro, PC Life, Computerlife, Pc Games Life, Net Life, PC Time, PC Kids, PC Magazine, Electronic Gaming Monthly dergilerinde editörlükten imtiyaz sahipliğine kadar birçok kademede çalıştı.
Girdiği günden beri Bilişim Medyasından hiç kopmayan Musa Savaş, 2006 yılından beri haftalık ekonomi dergisi Para’ya bilişim ekonomisi konularında yazılar yazmaktadır.
Musa Savaş, ülkemizin en büyük sivil toplum örgütlerinden olan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 2006 ve 2007′de iki defa “Yılın Bilişim Yazarı” seçildi.
Nisan 2013’de Bilişim Medyası Derneği (BMD) başkanlığına seçilen ve bu görevi sürdüren Musa Savaş, halen “Serbest Bilişim Yazarlığı" yapmaktadır.
Cem KIVIRCIK (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
28 Mart 1965’te İstanbul’da doğdu. Beyoğlu Atatürk Erkek Lisesi‘ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldu.
Gazetecilik mesleğine Babıali’de başlama ayrıcalığına son anda erişen Cem Kıvırcık, dönemin efsane gençlik ve müzik dergisi Hey‘in kapısından 3 Ağustos 1983 yılında girdi.
Erkekçe dergisinde kısa bir süre çalıştıktan sonra, Sabah Grubu’nun ilk dergi yayıncılığı denemesi olan Ali Saydam yönetimindeki Dönemli Yayıncılık bünyesinde çeşitli dergilerde görev aldı.
1988 yılında Türkiye’nin ilk günlük spor gazetesi olan Ersan Çelik yönetimindeki Fotospor‘un kurucu kadrosunda yer alan Cem Kıvırcık, 1989’da kısa dönem bahriyeli olarak yaptığı vatani görevini tamamladıktan sonra, Karacan grubunda Playboy dergisinin yöneticiliğini yaptı. Karacan ve Sabah gruplarının ortak projelerde birleşmesi üzerine çalışmalarına Number One müzik dergisini de ekledi. Daha sonra, Mehmet Yaşin ve Ahmet Erçalık yönetimindeki Hürgüç grubunda Delikanlı adlı gençlik ve müzik dergisini çıkarttı.
Milliyet Dergi Grubu’nda çalışmaya başladı. Genel Müdür Muhittin Kazımoğlu’nun direktifiyle grubun büyümesi için, yurtdışı anlaşmaları yaptı. Önce MotorPresse grubuyla Auto Moto Und Sport dergisini, daha sonra IPC’nin Options ve Country Homes and Interiors adlı dergilerinin Türkiye’de yayımlanmasını sağladı. Nisan 1997’de, Türkiye’nin ilk internet dergisi .net‘i piyasaya çıkarttı, bu dergiye PCnet ve McGrow Hill’in Information Week dergilerini ekleyerek, oluşan bilişim yayınları grubunun genel koordinatörlüğünü 1999 Ekim ayına kadar sürdürdü.
2000 yılında Interpro bünyesindeki ağ yayınlarının koordinatörlüğünü üstlendi. Daha sonra BMY bünyesinde PC TIME, PC KIDS gibi bilgisayar dergilerini çıkarttı. Bu çalışmalara Başakşehir’de yayımlanan lokal bir dergiyi de ekledi. Daha sonra Medyalink bünyesinde, Digitallife adlı tüketici elektroniği dergisine hayat verdi. 2006’da Ciner Grubu bünyesinde PC Magazine ve Electronic Gaming Monthly dergilerini çıkarttı. Aynı dönemde Sony Europe tarafından, Club VAIO uzmanlığına seçilerek, ülkemizi bu büyük toplulukta temsil etmeye başladı. Tekrar döndüğü Medyalink bünyesinde İngiliz lisanslı CAR dergisini Türkiye’ye getirdi ve yayın danışmanlığını üstlendi.
Telekom Dünyası Dergisi’nde Yayın Koordinatörü olarak da çalışan Cem Kıvırcık dünyanın en ünlü teknoloji dergisi T3’te köşe yazısı yazdı ve ürün testleri yaptı. Şu anda freelance olarak çeşitli kuruluşlara içerik üreten gazeteci, bir dönem CAR dergisinin de Yayın Danışmanlığı görevini üstlendi.
Cem Kıvırcık, üç yılı aşkın bir süredir, Avrupa’nın açık ara 1 numaralı tüketici elektroniği perakendecisi MediaMarkt’ın teknoloji blogu olan MediaTrend’in Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapıyor.
Digital Age dergisinde köşe yazıları yazan Kıvırcık, aynı zamanda F5Haber ve Teknolojioku.com’da da düzenli olarak dijital gündemin nabzını tutan yazılara imza atıyor.
Son dönemde fotoğraf konusunda da iddalı çalışmalar yapıyor ve “Sosyal Medya Fotoğrafçılığı” konusunda Türkiye’nin en çok okunan fotoğraf dergisi Photoline’da köşe yazıları kaleme alıyor.
Zaman buldukça kendi blogu olan Dijital Gündem için de teknoloji haberleri ve içerik üretiyor ve 20 yıldır üyesi olduğu Bilişim Medyası Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üç dönemdir sürdürüyor.
Suat KARABIYIK (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
1979 Aydın doğumlu olan Suat Karabıyık, ilk ve orta öğretiminin ardından 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak işe başladı ve Gazi Üniversitesi Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı.
Anadolu Ajansı’nda muhabir, baş muhabir, müdür yardımcısı, editör olarak çeşitli görevler aldı, Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak Anadolu Ajansı’nın medya algısıyla ilgili çalışmalar yürüttü. Anadolu Ajansı’nın Almanaklar başta olmak üzere pek çok basılı yayınının editörlüğünü üstlendi. Ekip ve Kriz Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi, Kurumsal İletişim Yönetimi gibi konularda özel eğitimlere katıldı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Suat Karabıyık, 2015 yılı Ağustos ayından itibaren ICT Media Dergisi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmakta ve Bilişim Medyası Derneği (BMD) Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.
Arda MERİÇ (Yönetim Kurulu Genel Sekreteri)
İstanbul doğumlu olup öğrenimini, Amerika Birleşik Devletleri’nde Eckerd College Ekonomi Fakültesini bitirdikten sonra Uluslararası İlişkiler ve İş Yönetimi üzerine çift ana dal yüksek lisanlarını yaparak tamamlamıştır.
İş hayatına 1999 yılında Orion Operator Partnership de başladı ve Türkiye’de yer alan GSM operatörlerinin iş akış ve pazarlama faaliyetlerinin gelişimine katkıda bulundu.
2002 yılında Digital Telecomunications da, Türkiye’de GSM operatörlerinin gelişimine uygun olan stratejilerin ve müşteri odaklı mağazacılığın yerleşmesi çalışmalarına yön verdi.
2006 yılında Avrupa nın en büyük elektronik perakende zinciri Media Markt’ın Türkiye kuruluş aşamasında yer aldı ve yaklaşık 3 yıl kadar Telekom bölümünün yönetiminde bulundu.
2009 yılında ASBIS International’ın Türkiye operasyonunun yönetiminde, 2010 yılında ASBIS International’ın Hırvatistan operasyonunun yönetiminde yer aldı.
2011 yılında dünyanın önde gelen operatörlerinden T-Mobile ın Amerika Birleşik Devletleri ofisinde, strateji bölümünün yönetiminde yer aldı.
Daha sonra Türkiye’ ye dönerek aralarında Samsung, LG, Fluxport gibi uluslararası markaların da yer aldığı şirketlere ve Türkiye’nin önde gelen distribütörlerine çeşitli danışmanlık hizmetleri vermeye devam etti.
2016 yılında Show Tv’de yer alan teknoloji programının yayınlanmasını sağladı, ürün inceleme ve sponsorluk yönetiminde rol aldı.
2017 yılında "Big Partner Group" oluşumuyla, "bipago" dijital yayınını “lifestyle teknoloji” mottosuyla yayın hayatına başlattı.
2018 yılı başında, "Yüksek Teknoloji" markasıyla televizyon programı ve teknoloji dergisi yayınlarına başlangıç veren Arda Meriç, uluslararası markalara/firmalara ve yerel distribütörlere de çeşitli konularda profesyonel danışmanlık vermektedir.
Arda Meriç, Mayıs 2018 tarihi itibariyle Bilişim Medyası Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği görevine seçilmiştir.
Ceyhun MISIRLIOĞLU (Yönetim Kurulu Saymanı)
1976 Yılında Sivas da doğdu ve öğrenim hayatını Sivas da tamamladı. Elektronik mühendisi olduktan sonra, iş hayatına Segment Bilgisayar da Ürün Müdürlüğü yaparak başladı. Birçok teknoloji markasının ARGE’sinde bizzat görev aldı.
Teknoloji medyasına olan ilgisi ve teknolojik ürünlerdeki bilgisinden dolayı görev aldığı iş yerinden ayrılarak kendi şirketini kurdu.
PCkoloji dergisi ile başlayan yayın hayatına, Gold LIFE, Lufian Life, Misiad, ile devam eden Mısırlıoğlu' nun, geçmiş dönemde Vatan Bilgisayar Blog ve Turkcell Blog ‘da yazı ve yorumları yer almıştır.
Ceyhun Mısırlıoğlu, halen Bilişim Medyası Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Saymanlık görevini de sürdürmektedir.
Hasan GENÇ (Yönetim Kurulu Üyesi)
1977 yılında Almanya’da doğdu. Bilgisayar sevdası 1996 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne kayıt yaptırmasına vesile oldu. 2000 yılında Dot-com balonu patlamadan önce e-commerce konulu bitirme projesini tamamlayarak mezun oldu.
İnternetin henüz 56K hızında bakır kablolardan aktığı yıllarda Freelance Web geliştirici olarak çalıştı. O dönemdeki önemli projeleri arasında Malatyaspor’un ilk resmi web sitesi “malatyaspor.org.tr”, şehir portalı “Malatyalife” yer aldı.
2002 yılında kurumsal iş hayatına adım attı. Web developer, SAP ABAP Developer, SAP Proje yöneticisi görevlerinde çalıştı. 2007 yılında Nar Sözlük projesi ile ilk ciddi girişimine imza attı.
2008 yılında ise medya serüveni başladı. Turkuvaz Medya’da Proje Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı. Ocak 2011’de yayın hayatına başlayan “TeknoKulis.com” ile teknoloji medyasına adım attı. 5,5 sene boyunca “TeknoKulis” Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.Aynı dönemde Sabah Gazetesi’nin haftalık alışveriş ekinde “Teknokulis” sayfasını hazırladı. Yöneticisi ve aynı zamanda isim babası olduğu “TeknoKulis.com” Türkiye’nin en önemli teknoloji yayınları arasında yerini aldı.
Eylül 2017’den beri Vatan Gazetesi Hafta Sonu eklerinde teknoloji köşesini yazıyor. Aynı zamanda PCkoloji Dergi’de Yayın Danışmanlığı görevini sürdürürken, çeşitli kurumsal yayınlar için teknoloji konulu içerikler hazırlıyor.
Bilgi Üniversitesi’nde MBAyüksek lisans programını tamamladı. Yüksek lisans bitirme tezini “Gazetelerin Dijital Dönüşümü” konusunda yaptı. Gazetecilik dışında, girişimci olarak Wiseback isimli girişimin kurucu ortağı olarak Türk girişim dünyasının içinde yer almasının yanı sıra Bilişim Medyası Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev almaktadır.
Nurhan DEMİREL (Yönetim Kurulu Üyesi)
1983 yılı Ordu doğumlu olan Nurhan Demirel, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirmiştir.
Nurhan Demirel, 15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir.
TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır.
Nurhan Demirel’in; Turkcell Blog, Media Markt’ın teknoloji bloğu Media Trend, Kadinmag.net, Uçuş Noktası, PCkoloji ve Macline dergilerinde, sürekli olarak yazıları yayınlanmaktadır.
LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi Levent Karadağ ile birlikte hayata geçirmiştir. Kendisi, Bilişim Medyası Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmektedir.
Genel Kurulun ardından 23 Nisan tarihinde gerçekleşen ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu görev dağılımları gerçekleştirildi.
Başkan Yardımcılığı görevine İstanbul ili için Cem Kıvırcık, Ankara ili için Suat Karabıyık tekrardan getirilirken, Bilişim Medyası Derneğine 2018 yılında giriş yapan Arda Meriç, Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği görevine getirildi. Ceyhun Mısırlıoğlu Dernek Saymanı, Hasan Genç ve Nurhan Demirel ise, Yönetim Kurulu üyesi olarak yeni yönetimde yer aldılar.
İşte yeni yönetim kurulu:
Musa SAVAŞ (Yönetim Kurulu Başkanı)
1969 yılında Beypazarı’nda doğdu. 1985 yılında Bigadiç Cumhuriyet Lisesi’ni bitirdi. Eğitimine bir süre ara verdi. 1997 yılında Erciyes Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü’nden mezun oldu.
1983 yılında Amstrad marka bilgisayarla tanışarak Bilişimin hızlanmaya başlayan dünyasına adım attı.
Bildiklerini paylaşma arzusu 1990 yılında Bilişim Medyasına girmesine sebep oldu. Bilgisayar Datamation, BYTE, PC World, Computerworld, Gamepro, PC Life, Computerlife, Pc Games Life, Net Life, PC Time, PC Kids, PC Magazine, Electronic Gaming Monthly dergilerinde editörlükten imtiyaz sahipliğine kadar birçok kademede çalıştı.
Girdiği günden beri Bilişim Medyasından hiç kopmayan Musa Savaş, 2006 yılından beri haftalık ekonomi dergisi Para’ya bilişim ekonomisi konularında yazılar yazmaktadır.
Musa Savaş, ülkemizin en büyük sivil toplum örgütlerinden olan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 2006 ve 2007′de iki defa “Yılın Bilişim Yazarı” seçildi.
Nisan 2013’de Bilişim Medyası Derneği (BMD) başkanlığına seçilen ve bu görevi sürdüren Musa Savaş, halen “Serbest Bilişim Yazarlığı" yapmaktadır.
Cem KIVIRCIK (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
28 Mart 1965’te İstanbul’da doğdu. Beyoğlu Atatürk Erkek Lisesi‘ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldu.
Gazetecilik mesleğine Babıali’de başlama ayrıcalığına son anda erişen Cem Kıvırcık, dönemin efsane gençlik ve müzik dergisi Hey‘in kapısından 3 Ağustos 1983 yılında girdi.
Erkekçe dergisinde kısa bir süre çalıştıktan sonra, Sabah Grubu’nun ilk dergi yayıncılığı denemesi olan Ali Saydam yönetimindeki Dönemli Yayıncılık bünyesinde çeşitli dergilerde görev aldı.
1988 yılında Türkiye’nin ilk günlük spor gazetesi olan Ersan Çelik yönetimindeki Fotospor‘un kurucu kadrosunda yer alan Cem Kıvırcık, 1989’da kısa dönem bahriyeli olarak yaptığı vatani görevini tamamladıktan sonra, Karacan grubunda Playboy dergisinin yöneticiliğini yaptı. Karacan ve Sabah gruplarının ortak projelerde birleşmesi üzerine çalışmalarına Number One müzik dergisini de ekledi. Daha sonra, Mehmet Yaşin ve Ahmet Erçalık yönetimindeki Hürgüç grubunda Delikanlı adlı gençlik ve müzik dergisini çıkarttı.
Milliyet Dergi Grubu’nda çalışmaya başladı. Genel Müdür Muhittin Kazımoğlu’nun direktifiyle grubun büyümesi için, yurtdışı anlaşmaları yaptı. Önce MotorPresse grubuyla Auto Moto Und Sport dergisini, daha sonra IPC’nin Options ve Country Homes and Interiors adlı dergilerinin Türkiye’de yayımlanmasını sağladı. Nisan 1997’de, Türkiye’nin ilk internet dergisi .net‘i piyasaya çıkarttı, bu dergiye PCnet ve McGrow Hill’in Information Week dergilerini ekleyerek, oluşan bilişim yayınları grubunun genel koordinatörlüğünü 1999 Ekim ayına kadar sürdürdü.
2000 yılında Interpro bünyesindeki ağ yayınlarının koordinatörlüğünü üstlendi. Daha sonra BMY bünyesinde PC TIME, PC KIDS gibi bilgisayar dergilerini çıkarttı. Bu çalışmalara Başakşehir’de yayımlanan lokal bir dergiyi de ekledi. Daha sonra Medyalink bünyesinde, Digitallife adlı tüketici elektroniği dergisine hayat verdi. 2006’da Ciner Grubu bünyesinde PC Magazine ve Electronic Gaming Monthly dergilerini çıkarttı. Aynı dönemde Sony Europe tarafından, Club VAIO uzmanlığına seçilerek, ülkemizi bu büyük toplulukta temsil etmeye başladı. Tekrar döndüğü Medyalink bünyesinde İngiliz lisanslı CAR dergisini Türkiye’ye getirdi ve yayın danışmanlığını üstlendi.
Telekom Dünyası Dergisi’nde Yayın Koordinatörü olarak da çalışan Cem Kıvırcık dünyanın en ünlü teknoloji dergisi T3’te köşe yazısı yazdı ve ürün testleri yaptı. Şu anda freelance olarak çeşitli kuruluşlara içerik üreten gazeteci, bir dönem CAR dergisinin de Yayın Danışmanlığı görevini üstlendi.
Cem Kıvırcık, üç yılı aşkın bir süredir, Avrupa’nın açık ara 1 numaralı tüketici elektroniği perakendecisi MediaMarkt’ın teknoloji blogu olan MediaTrend’in Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapıyor.
Digital Age dergisinde köşe yazıları yazan Kıvırcık, aynı zamanda F5Haber ve Teknolojioku.com’da da düzenli olarak dijital gündemin nabzını tutan yazılara imza atıyor.
Son dönemde fotoğraf konusunda da iddalı çalışmalar yapıyor ve “Sosyal Medya Fotoğrafçılığı” konusunda Türkiye’nin en çok okunan fotoğraf dergisi Photoline’da köşe yazıları kaleme alıyor.
Zaman buldukça kendi blogu olan Dijital Gündem için de teknoloji haberleri ve içerik üretiyor ve 20 yıldır üyesi olduğu Bilişim Medyası Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üç dönemdir sürdürüyor.
Suat KARABIYIK (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
1979 Aydın doğumlu olan Suat Karabıyık, ilk ve orta öğretiminin ardından 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak işe başladı ve Gazi Üniversitesi Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı.
Anadolu Ajansı’nda muhabir, baş muhabir, müdür yardımcısı, editör olarak çeşitli görevler aldı, Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak Anadolu Ajansı’nın medya algısıyla ilgili çalışmalar yürüttü. Anadolu Ajansı’nın Almanaklar başta olmak üzere pek çok basılı yayınının editörlüğünü üstlendi. Ekip ve Kriz Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi, Kurumsal İletişim Yönetimi gibi konularda özel eğitimlere katıldı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Suat Karabıyık, 2015 yılı Ağustos ayından itibaren ICT Media Dergisi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmakta ve Bilişim Medyası Derneği (BMD) Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.
Arda MERİÇ (Yönetim Kurulu Genel Sekreteri)
İstanbul doğumlu olup öğrenimini, Amerika Birleşik Devletleri’nde Eckerd College Ekonomi Fakültesini bitirdikten sonra Uluslararası İlişkiler ve İş Yönetimi üzerine çift ana dal yüksek lisanlarını yaparak tamamlamıştır.
İş hayatına 1999 yılında Orion Operator Partnership de başladı ve Türkiye’de yer alan GSM operatörlerinin iş akış ve pazarlama faaliyetlerinin gelişimine katkıda bulundu.
2002 yılında Digital Telecomunications da, Türkiye’de GSM operatörlerinin gelişimine uygun olan stratejilerin ve müşteri odaklı mağazacılığın yerleşmesi çalışmalarına yön verdi.
2006 yılında Avrupa nın en büyük elektronik perakende zinciri Media Markt’ın Türkiye kuruluş aşamasında yer aldı ve yaklaşık 3 yıl kadar Telekom bölümünün yönetiminde bulundu.
2009 yılında ASBIS International’ın Türkiye operasyonunun yönetiminde, 2010 yılında ASBIS International’ın Hırvatistan operasyonunun yönetiminde yer aldı.
2011 yılında dünyanın önde gelen operatörlerinden T-Mobile ın Amerika Birleşik Devletleri ofisinde, strateji bölümünün yönetiminde yer aldı.
Daha sonra Türkiye’ ye dönerek aralarında Samsung, LG, Fluxport gibi uluslararası markaların da yer aldığı şirketlere ve Türkiye’nin önde gelen distribütörlerine çeşitli danışmanlık hizmetleri vermeye devam etti.
2016 yılında Show Tv’de yer alan teknoloji programının yayınlanmasını sağladı, ürün inceleme ve sponsorluk yönetiminde rol aldı.
2017 yılında "Big Partner Group" oluşumuyla, "bipago" dijital yayınını “lifestyle teknoloji” mottosuyla yayın hayatına başlattı.
2018 yılı başında, "Yüksek Teknoloji" markasıyla televizyon programı ve teknoloji dergisi yayınlarına başlangıç veren Arda Meriç, uluslararası markalara/firmalara ve yerel distribütörlere de çeşitli konularda profesyonel danışmanlık vermektedir.
Arda Meriç, Mayıs 2018 tarihi itibariyle Bilişim Medyası Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği görevine seçilmiştir.
Ceyhun MISIRLIOĞLU (Yönetim Kurulu Saymanı)
1976 Yılında Sivas da doğdu ve öğrenim hayatını Sivas da tamamladı. Elektronik mühendisi olduktan sonra, iş hayatına Segment Bilgisayar da Ürün Müdürlüğü yaparak başladı. Birçok teknoloji markasının ARGE’sinde bizzat görev aldı.
Teknoloji medyasına olan ilgisi ve teknolojik ürünlerdeki bilgisinden dolayı görev aldığı iş yerinden ayrılarak kendi şirketini kurdu.
PCkoloji dergisi ile başlayan yayın hayatına, Gold LIFE, Lufian Life, Misiad, ile devam eden Mısırlıoğlu' nun, geçmiş dönemde Vatan Bilgisayar Blog ve Turkcell Blog ‘da yazı ve yorumları yer almıştır.
Ceyhun Mısırlıoğlu, halen Bilişim Medyası Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Saymanlık görevini de sürdürmektedir.
Hasan GENÇ (Yönetim Kurulu Üyesi)
1977 yılında Almanya’da doğdu. Bilgisayar sevdası 1996 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne kayıt yaptırmasına vesile oldu. 2000 yılında Dot-com balonu patlamadan önce e-commerce konulu bitirme projesini tamamlayarak mezun oldu.
İnternetin henüz 56K hızında bakır kablolardan aktığı yıllarda Freelance Web geliştirici olarak çalıştı. O dönemdeki önemli projeleri arasında Malatyaspor’un ilk resmi web sitesi “malatyaspor.org.tr”, şehir portalı “Malatyalife” yer aldı.
2002 yılında kurumsal iş hayatına adım attı. Web developer, SAP ABAP Developer, SAP Proje yöneticisi görevlerinde çalıştı. 2007 yılında Nar Sözlük projesi ile ilk ciddi girişimine imza attı.
2008 yılında ise medya serüveni başladı. Turkuvaz Medya’da Proje Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı. Ocak 2011’de yayın hayatına başlayan “TeknoKulis.com” ile teknoloji medyasına adım attı. 5,5 sene boyunca “TeknoKulis” Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.Aynı dönemde Sabah Gazetesi’nin haftalık alışveriş ekinde “Teknokulis” sayfasını hazırladı. Yöneticisi ve aynı zamanda isim babası olduğu “TeknoKulis.com” Türkiye’nin en önemli teknoloji yayınları arasında yerini aldı.
Eylül 2017’den beri Vatan Gazetesi Hafta Sonu eklerinde teknoloji köşesini yazıyor. Aynı zamanda PCkoloji Dergi’de Yayın Danışmanlığı görevini sürdürürken, çeşitli kurumsal yayınlar için teknoloji konulu içerikler hazırlıyor.
Bilgi Üniversitesi’nde MBAyüksek lisans programını tamamladı. Yüksek lisans bitirme tezini “Gazetelerin Dijital Dönüşümü” konusunda yaptı. Gazetecilik dışında, girişimci olarak Wiseback isimli girişimin kurucu ortağı olarak Türk girişim dünyasının içinde yer almasının yanı sıra Bilişim Medyası Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev almaktadır.
Nurhan DEMİREL (Yönetim Kurulu Üyesi)
1983 yılı Ordu doğumlu olan Nurhan Demirel, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirmiştir.
Nurhan Demirel, 15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir.
TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır.
Nurhan Demirel’in; Turkcell Blog, Media Markt’ın teknoloji bloğu Media Trend, Kadinmag.net, Uçuş Noktası, PCkoloji ve Macline dergilerinde, sürekli olarak yazıları yayınlanmaktadır.
LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi Levent Karadağ ile birlikte hayata geçirmiştir. Kendisi, Bilişim Medyası Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmektedir.