Gündem
05 Eki 2024 14:32 Son Güncelleme: 05 Eki 2024 14:38

Beyoğlu tacizcisi Semir Tarhan'ın ifadesi ortaya çıktı: Cebine 500 TL sıkıştırdım!

İstanbul Beyoğlu'nda 25 yaşındaki İ.A. isimli kadına sokak ortasında cinsel saldırıda bulunan, olay sonrası gözaltına alınıp serbest bırakıldıkları ortaya çıkan ve sosyal medyadaki tepkiler üzerine yeniden gözaltına alınarak tutuklanan şahısların ifadeleri ortaya çıktı. Genç kadına cinsel tacizde bulunan Semir Tarhan'ın, kendisini, "500 TL cebine yardım olarak para sıkıştırdım. Sarhoştum, sarılmaya çalıştığım anları hatırlamıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" sözleriyle savunduğu öğrenildi.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde 29 Eylül günü sabah saat 05.30 sıralarında meydana gelen cinsel şiddet olayı Türkiye'de kamuoyunun tepkisini çekti. Görüntülerde sokakta yürüyen 25 yaşındaki genç kadını sıkıştıran iki erkek cinsel saldırıda bulundu. Genç kadına sarılıp öpmeye çalışan tacizci, mağduru yere düşürüp saldırmaya devam etti. O anlara şahit olan çevredeki vatandaşlar koşarak müdahale edip genç kadını olay yerinden kurtarırken o anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

SERBEST BIRAKILDILAR KAMUOYU TEPKİSİ GELİNCE TUTUKLANDILAR

Mağdur kadın, polislerle yapılan görüşmede, iki kişinin bacağına dokunduğunu ve kendisini zorla öptüğünü söyledi. Bunun üzerine Güven Timleri harekete geçti. Polis ekipleri kısa sürede kimlikleri tespit edilen şüpheliler Semir Tarhan ile Ömer Konu'yu yakalayarak gözaltına aldı. Savcılığın talimatı ile ifadeleri alınan iki şüpheli serbest bırakıldı. Kamuoyunun tepkisi ardından söz konusu şahıslar tekrar gözaltına alınarak tutuklandılar. Şüphelilerin "cinsel saldırı", "kasten yaralama", "mukavemet", "gasp" ve "otomobilden hırsızlık" gibi suçlara karıştığı ortaya çıktı.

TACİZCİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Mağdur kadını zorla öpmeye çalışan ve düşürerek cinsel şiddet uygulayan Semir Tarhan'ın ifadesi ortaya çıktı. Tarhan, verdiği ifadesinde, "500 TL cebine yardım olarak para sıkıştırdım. Sarhoştum, sarılmaya çalıştığım anları hatırlamıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.