Beyaz perdede hareketli hafta: İşte vizyonda yer alacak filmler - Sayfa 6

François Ozon’ın, 1972 yapımı dram filmi olan Petra von Kant’ın Acı Gözyaşları’ndan “acı gözyaşlarını” çıkararak ve cinsiyetleri ters çevirerek baştan yarattığı film Peter von Kant, ünlü film yönetmeni Peter’ın, sürekli kötü davranıp küçük düşürmekten zevk aldığı sessiz asistanı Karl ile birlikte yaşamını anlatıyor. Peter, büyük aktris Sidonie’nin onunla tanıştırdığı yakışıklı genç Amir’e âşık oluyor. Filmin ilerleyen kısımlarında ise Amir’e birlikte yaşamayı ve sinema dünyasına girmesi için ona yardım etmeyi teklif ediyor. Takıntı, aşağılama, ilham, ün, baştan çıkarma ve yalnızlığı ele alan Peter von Kant, renkli, oyuncaklı ve eğlenceli bir dram filmi.

68
Beyaz perdede hareketli hafta: İşte vizyonda yer alacak filmler - Sayfa 7

Yönetmenliğini Brett Morgen’in yaptığı 135 dakikalık bir belgesel olan Moonage Daydream, zamanımızın en büyük sanatçılarından biri olduğu düşünülen David Bowie’nin hayatını konu ediniyor. Dawid Bowie mirası tarafından desteklenen ve Morgen’e koleksiyonlarına benzersiz bir erişim veren ilk film, izleyicileri Bowie’nin benzersiz dünyasında kaybolmaya davet ediyor.

78
Beyaz perdede hareketli hafta: İşte vizyonda yer alacak filmler - Sayfa 8

George Millet’in Augusta Gore ile birlikte senaryosunu yazdığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu, 108 dakikalık bir fantastik drama filmi olan Üç Bin Yıllık Bekleyiş (Three Thousand Years of Longing), bir kavanoza hapsedilmiş bir Cin ile yolları kesişen Alithea'nın hikâyesini anlatıyor. İstanbul'da bir otel odasında uzun bir sohbet sırasında Cin, Alithea'nın özgürlüğünü kazanmasına yardım etmesi halinde üç dileğini yerine getirmek için onunla bir anlaşma yapıyor.

88