Gündem
13 Mayıs 2014 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Belediye Başkanı haberi beğenmedi gazeteye zabıta gönderdi

AK Parti’li Çayırova Belediye Başkanı hakkında olumsuz haber yapan yerel gazeteye zabıta gönderdi. Demirci gazeteyi ‘ruhsat’ bahanesiyle kapatmaya hazırlanıyor.

Hakkında çıkan haberlerden rahatsız olan AK Partili Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 6 yıldır bölgede faaliyet gösteren Çayırova Gazetesi’ne zabıta göndererek ruhsatsız olduğu gerekçesiyle tutanak tutturdu.
ZABITA GÖNDERDİ
Sol Haber'den Uğur Enç'in haberin göre Çayırova Gazetesi’nin Belediye Başkanı seçilmeden önce “Sahte Diploma”, “Sahte İkametgah” haberlerinin ardından, son üç meclis oturumdaki olumsuz tutumlarını kamuoyuna duyuruş şekline kızan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Gazetesi’nin “Yine Kavga çıkardı” başlıklı manşet haberine kızarak gazeteye “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” olmadığı gerekçesiyle bir zabıta ekibi göndererek Zabıt Varakası tanzim ettirdi.
Eğer bugün ruhsat alınmaz ise gazete binası mühürlenecek.
ZABIT TUTTULAR
AK Partili’li Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Gazetesi’nin kendisi hakkındaki haberleri beğenmediği için “Ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle gazeteye bir zabıta ekibi göndererek zabıt varakası tutturdu.
Gazete sahibi Ercan Kurt, bu gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
“Belediye başkanı aleyhinde haber yaptığımız için ruhsatı bahane ederek gazetemizin yayın hayatını durdurmaya çalışıyor. Demirci’nin şahsı ile ilgili sorunumuz yok. Gazete olarak haber yapma ve halkı bilgilendirme hakkımızı kullanıyoruz. Sayın başkan ile ilgili iddiaları 30 Mart seçimleri öncesinde gündeme taşıdık. Bu süreçte bir açıklama yapmadı. Ardından başkanlık koltuğuna da oturduktan sonra hakkındaki sahte ikametgah adresi ve sahte diploma iddialarını gündemde tutmaya ve cevap istemeye devam ettik. Sayın başkan bu iddialara cevap vermek yerine 5 yıldan bu yana yayın hayatını devam ettiren gazetemize korsan gazete muamelesi yaparak zabıta ve kolluk kuvvetleri kanalıyla kapatmaya çalışıyor.”