Gündem
13 Mayıs 2010 13:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

BAYKAL'I İSTİFA ETTİRDİLER, ŞİMDİ SIRADA KİM VAR? İSMAİL KÜÇÜKKAYA'DAN ŞOK İDDİA!

İsmail Küçükkaya Medya Mahallesi programında Baykal'ın istifasına yol açan skandal sonrasında sırada hangi ismin olduğunu açıkladı!

"Siyaseti konuşmak dışında başka bir şey konuşamaz olduk." diyen Ayşenur Arslan’ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi’nin bugün konuğu Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya oldu.

Gündemi Ankara’dan takip eden Küçükkaya, anayasa değişiklik paketini çok engelli bir koşuya benzetti ve yaşanan süreç ile ilgili çok da ilginç iddialarda bulundu.

"Meclisteki oylamaları ilk engel saymalıyız. İkinci engel Cumhurbaşkanıydı. Üçüncüsü YSK, dördüncüsü de Anayasa Mahkemesi. Ama her türlü sürprize açık gelişmeler yaşanabilir." diyen Küçükkaya sözlerini, "Tüm bunların gölgesinde CHP’nin dizaynı konuşuluyor." sürdürdü.

CHP’DE ADAY OLANIN SİYASİ HAYATI BİTER

Küçükkaya, CHP’nin kulislerindeki gelişmeleri "hiç kimsenin şu an aday olması mümkün değil, aday olanın siyasi hayarı bitebilir. önce Referandum, ardından genel seçim süreci var. Oradan partinin umud edilen oyu alamaması genel başkan olan ismi mahveder. Bekleyecekler, gelişmeleri takip edecekler." şeklinde yorumladı.

"ŞİMDİ SIRA MHP’DE"

Ayşenur Arslan’ın "Bahçeli’nin Türk siyaseti gizli mihraklar tarafından tanzim ediliyor" dediğini söylüyorsunuz bugünkü yazınızda ve "sıra MHP’de" diyorsunuz bunu nasıl açıklarsınız?" sorusuna Küçükkaya şöyle yanıt verdi:

"İktidar partisinin de etkilendiği bir süreç var. Anayasa Paketi oylamalarında Ak Parti fire verdi biliyorsunuz. Başkanlık sistemi tartışmasını gündeme taşıdığı için fire verdiğini düşünüyorum ben AK Parti’nin. Asker ile siyasal iktidar, iktidar ile yüksek yargı arasında kaotik bir ortam yaşanırken, Bahçeli’nin açıklaması çok önemli bir açıklama bence. MHP yönetimi Baykal’ın istifası ile yaşanan sürecin tüm Türkiye’yi ilgilendirdiğini düşünüyor."


"Yaşananların arkasında Amerika var derken, tek bir Amerika olduğunu düşünüyorum. Tıpkı bir tek Ankara olmadığı gibi, tek bir Amerika yok. Kaset olayı iktidar partisi ile Ana muhalefet partisinin ilişkilerini tamamen koparttı. Ama bu komployu iktidar partisi hazırlamış olamaz bence."

KASET OLAYI YABANCI İSTİHBARAT OPERASYONU

"Bu kaset olayından en fazla zararı iktidar görüyor" diyen Küçükkaya’ya Ayşenur Arslan ser bir şekilde "nasıl söylüyorsun bunu İsmail Küçükkaya... Muhalefet darmadağın" diye çıkıştı.

Küçükkaya, kaset skandalının AK Parti için kapatma davasında kullanılacak bir delil olabileceğini ileri sürdü: "AK Parti hükümeti, CHP’nin suikast iddiasını hemen ortaya çıkarttı. 13 kişi gözaltına alındı, olayın ayrıntıları ortada. Ama bu kaset operasyonu çözülemiyor.Yapanlar çekildiler bir adım geriye ortamı izliyorlar. Bulunamayacak, çünkü bu bir operasyon, üstelik yabancı istihbarat operasyonu."

"Baykal bugün iki önemli görüşme yapacak" diyen Küçükkaya, "parti içinden olmayan iki isim ile görüşecek Baykal ve şu an bir karar vermedi. Bekliyor, izliyor. Biz de ne olacağını göreceğiz" şeklinde konuştu.