18 Tem 2009 01:17 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:49

BAŞKANLIK GİTTİ,DAVA GELDİ!..ZAHİD AKMAN´A EVRAKTA SAHTECİLİKTEN CEZA DAVASI!

CNN TÜRK'ün yayınları Alman yargısı tarafından ihbar kabul edildi ve RTÜK Başkanlığı görevini bugün devreden Zahid Akman hakkında ceza davası açıldı.

CNN TÜRK'ün konuyla ilgili haberi şöyle:


Bugüne kadar Akman ile ilgili çok önemli iki belgeyi ortaya çıkaran CNN TÜRK, son olarak Akman hakkında Frankfurt Eyalet Savcılığı'nca, ismi açıklanmayan bir kişiyle beraber resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla dava açıldığını belirledi.

CNN TÜRK Almanya Temsilcisi Erhan Merttürk'ün aktardığı bilgiye göre, 17 Haziran 2009'da açılan söz konusu davanın dosya numarası 6310/JS 223836/09.

CNN TÜRK yayınına Berlin'den bağlanan ceza hukukçusu Sami Cakı, Alman ceza hukukuna göre evrakta sahtecilik suçunun para cezası veya 5 yıla kadar hapisle cezalandırıldığını söyledi. Cakı, söz konusu işlem bir kamu yetkilisi tarafından yapılmışsa cezanın ağırlaştırıldığını, 1 yıldan 10 yıla kadar hapis verilebileceğini belirtti. Cakı, hafifletici sebepler varsa cezanın 6 aydan 10 yıla kadar olabileceğini kaydetti.

Araştırmacı Ali Gülen de CNN TÜRK yayınında yaptığı açıklamada, "Olacağı buydu. Bir belgenin bir kısmını yok edip sunarak yanıltıcı karar verdirmek suçtur. Türkiye'de de kovuşturma açılması gerekir. Suçun işlendiği yer aynı zamanda Türkiye. Savcılık harekete geçmeli. Bu yüz kızartıcı bir suçtur" dedi.

CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar da, RTÜK Başkanı'nın bugün başkanlığı sona erdikten sonra yaptığı ve basına "habercilik dersi" verdiği konuşmaya atıfta bulunarak, "Belgelerle yaptığımız haberler konusunda tereddütümüz yok" ifadesini kullandı.

CNN TÜRK'ün bugüne dek ortaya çıkardıkları

CNN TÜRK 17 Haziran'dan itibaren 4 gün boyunca RTÜK Başkanı Zahid Akman ile ilgili yayınlar yaptı ve bu yayınlarda iki önemli belge açıkladı. RTÜK Başkanı Akman'ın kendisini akladığını iddia ettiği, Almanya'ya girişinde bir yasak ve tedbir olmadığı yönünde 3 Eylül 2008 tarihli bir belge vardı.

Almanya'nın Main Taunus bölgesi Yabancılar Dairesi'nden alınan o resmi belgeyi basına ve kamuoyuna orijinal haliyle açıklamadığını belgeledik. Bu gerçeğin ortaya çıkmasından sonra Frankfurt Kriminal Dairesi resmi belgede sahtecilik yapıldığı gerekçesiyle bir soruşturma başlattı.

Bu haberimizden sonra Zahid Akman'ın avukatlarından bir açıklama geldi. Almanya'dan gelen resmi belgenin bir bölümü özel hayatı ilgilendirdiği gerekçesiyle kamuoyu ile paylaşılmamıştı.

Peki, kamuoyu ile paylaşılmayan o paragrafta ne yazıyordu? Kamuoyundan gizlenen o paragrafta, Akman'ın Almanya'ya gelmesi halinde yabancılar polisi ile irtibata geçmesi isteniyordu. Akman'a göre bu uyarı özel hayatla ilgiliydi.

Haberimizden sonra Zahid Akman canlı yayında kameraların karşısına geçti ve hakkındaki iddiaların külliyen yalan olduğunu söyledi. Akman o konuşmada orjinal olmayan belgenin hiç bir resmi makama verilmediğini de iddia etti.

CNN TÜRK'ün ikinci özel haberi bu aşamada ortaya çıktı. Zira, Akman bu belgeyi Hürriyet gazetesinde hakkında çıkan bir haberin tekzibi için Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'ne vermişti. Sonra Hürriyet gazetesi Akman'ın gizlediği orijinal belgeyi buldu. Belgede gizlenen bölümde hakkında yürüyen ceza davası nedeniyle ülkeye girişi sakıncalı kararı var, ibaresi yer alıyordu.

Zahid Akman bu orijinal belgenin yayınlanmasından sonra bir kez daha açıklama yaptı ve hakkında yapılan haberlerle ilgili olarak biz gazetecileri akıl, insaf ve izana davet etti.

Aslında Akman'ın asıl muhatabı CNN TÜRK değil, Alman yargısıydı. Son olay, Alman yargısının da CNN TÜRK gibi düşündüğünü ortaya çıkardı.


www.cnnturk.com