Gündem
24 Tem 2010 17:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:29

BASIN BAYRAMI'NDA GAZETECİYE TUVALET İZNİ BİLE YOK!

Basın Bayramı'nda gazeteciye çirkin saldırı.. Görev için hastaneye giden gazeteciye güvenlikçi terörü!

Habertürk Gazetesi Muhabiri Turan Arslanoğlu kendisini kötü hissetmesi üzerine muayene olmak istedi. Güvenlikçiler, “Sen gazetecisin burada muayene olamazsın” diyerek Arslanoğlu’na engel olmak istediler.

Annesi ile birlikte işkence gören 4 yaşında ki küçük çocukla ilgili gelişmeleri Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde takip eden gazetecilerden Habertürk Gazetesi Muhabiri Turan Arslanoğlu kendisini kötü hissetmesi üzerine içeri girerek muayene olmak istedi. Güvenlikçiler, “Sen gazetecisin burada muayene olamazsın” diyerek Arslanoğlu’na engel olmak istediler.

Manisa’dan 4 yaşındaki oğlu ile internette tanıştığı Yakup Y. Tarafından işkenceye maruz kalan anne çocuğun haberini takip eden gazetecilerden Habertürk Gazetesi muhabiri Turan Arslanoğlu çocuğun gördüğü işkence nedeniyle etkilenmesi nedeni ile kendisini kötü hisseti. Küçük çocuğun durumundan etkilenen ve sinirleri bozulan Turan Arslanoğlu hastane içerisine girip muayene olmak istedi. Fotoğraf makinesi ve telsizini arkadaşlarına bırakan Arslanoğlu’na içeri gireceği sırada kapıda ki güvenlikçiler “ Sen gazetecisin içeri girip muayene olamazsın” demeleri üzerine tartışma yaşandı. İyice kötü olmaya başladığını hisseden Arslanoğlu tartışmayı keserek kendisini içeri attı ve fiş alarak muayene oldu. Kendisini muayene eden doktor tansiyonun çok fazla yükselmiş olduğunu söyleyerek Arslanoğlu’na biri damardan olmak üzere iki iğne ve bir dil altı hapı vererek müdahale etti.

Gazetecisin burada tuvalete gidemezsin

Damardan ve kalçadan iki iğne olan Turan Arslanoğlu tuvalet ihtiyacı hissettiğini söyleyerek tuvalete gitmek istedi ancak yine güvenlik engeli ile karşılaştı. Gazeteci olduğu için orada tuvalete gidemeyeceğini söyleyen güvenlikçiler “ Burada giremezsin, arka tarafta tuvalet var oraya git”dediler. Sinirlerinin iyice bozulduğunu söyleyenTuran Arslanoğlu , “Siz insan değil misiniz? Nasıl burada tuvalet ihtiyacımı gideremem” şeklinde sesini yükseltmesi üzerine başka bir hasta yakını müdahale ederek , ‘Hasta bayılmak üzere beş tane tuvalet var, neden engel oluyorsunuz’ diyerek güvenlikçilerle tartıştı ve tuvaletlerin yerini Arslanoğlu’na gösterdi.Tuvalete doğru giden Arslanoğlu’nun arkasından gelen güvenlikçi kapı önünde bekledi. Kendisini bir suçlu gibi hissetiğini söyleyen Turan Arslanoğlu, Güvenlikçilerin görevlerini yaparken insanları rencide ettiklerini belirterek, yaşanan güvenlikçi skandalını başta sağlık bakanlığı olmak üzere tüm yetkili kurumlara taşıyacağını söyledi.

ETİKETLER
#turan arslanoğlu