Gündem
24 Oca 2012 16:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:16

BAŞBAKAN'DAN CENGİZ ÇANDAR'A YANIT!

Grup toplantısında kendisine Hasan Cemal ve Cengiz Çandar'ın "Ankara'ya teslim olmaz" diyen yazılarına yanıt verdi.

Radikal yazarı Cengiz Çandar, bugün köşesinde yazısında Başbakan Erdoğan’a bir çağrıda bulundu. Daha önce Milliyet’ten Hasan Cemal’in de dillendirdiği ’Erdoğan Ankaralılaşıyor’ iddiası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok kızdırmıştı.

Çandar da Hrant Dink’le ilgili yazısının sonunda Başbakan Erdoğan’a aynı şekilde seslendi: ’Haydi Tayyip Erdoğan; "Ankara"ya teslim olma. Ankara’ya hükmet. Adalet için...’

Başbakan Erdoğan ise bugün grup toplantısında Çandar’a ve Hasan Cemal’e yanıt verdi. İşte "AK Parti iktidarını Ankara’ya teslim olan bir parti olarak görenlere sesleniyorum." diyen Erdoğan’ın o sözleri...

NİÇİN BUNLAR YAPILMIYORDU
İşte Uludere olayı. Ertesi günü bir araya gelip kahkaha partisi yapıyorlar. Biz sadece bizim dönemimizde vuku bulan hadiselerin değil bizden önceki hadiselerinde hesabını sormaya çalışıyoruz. Şuanda 19 tane kemik bulundu. Bize kadar niçin bunlar yapılamıyordu?

ANKARA’YA TESLİM OLMADIK

Yazılı medyanın bir kısmı bunları görmüyor musun? AK Parti iktidarını Ankara’ya teslim olan bir parti olarak görenlere sesleniyorum. AK Parti adaletin temsilini yaptı kalkınmayı gerçekleştirdi.

KEŞKE ELİMİZDE SİHİRLİ BİR DEĞNEK OLSA DA..

12 Eylül’de idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun "Allah’tan bulsunlar" dediği o kişiler 32 yıl sonra yargı önüne çıkıyorlar. Bundan tam 19 yıl önce Uğur Mumcu, 11 yıl önce Gaffar Okan katledildi. Bu olayların üzerleri o dönemlerde örtüldü. Musa Anter’in oğlu bana mektup yazıp "67 yaşındayım memleketime gidemiyorum izin verin hiç olmazsa bir kez babamın mezarına gidip bir fatiha okuyayım" dedi. Araştırdık, izin verdik ve Anter Anter memleketine geldi.

Keşke elimizde bir sihirli değnek olsa da bütün karanlık olayları çözebilsek. Karşımızda 150 yıl öncesinin İttihat Terakki zihniyetini taşıyan bir CHP, doğu ve güneydoğunun İttihat Terakki’si olmaya çalışan BDP var.