27 Haz 2014 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:21

Başbakan kapatıyor, damadı açıyor!

Başbakan Erdoğan, 'Paralel yapı' suçlamasıyla Cemaat dershanelerini kapatmaya çalışırken, kendi damadı Berat Albayrak 'dershane, kurs, eğitim' için şirket kurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, Çalık Grubu'nun eski Ceo'su Berat Albayrak, eğitim sektörüne girdi. Albayrak'ın BTİ Eğitim Kurumları Ticaret Anonim Şirketi'nin kuruluş sermayesi 50 bin TL. Firmanın iş konuları arasında, bale gösterileri organize etmek de bulunuyor.

Sultanahmet Camisi'nin eski vaizi, eski milli görüşçu. Milli Gazete'nin eski köşe yazarı Sadık Albayrak'ın küçük oğlu Berat Albayrak, merkezi Merter Tozkoparanda bulunan, A.Ş. statüsünde bir şirket kurdu. Yurt gazetesinden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre; 9 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Ticaret Odası'na kaydı yaptırılan BTİ Eğitim Kurumları Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve şimdilik tek hissedarı Berat Albayrak. Oda kayıtlarına göre Berat Albayrak'ın 'yerleşim yeri' ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ikametgahı olan Üsküdar Çamlıca'daki villalar gözüküyor.

2004'TE BAŞBAKANIN KIZIYLA EVLENDİ

Geçtiğimiz kasım ayında Çalık Grubu'ndaki CEO'luk görevinden ayrılan ve daha sonra Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaya başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. New York'taki Pace Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Albayrak 1999'da Çalık Grubunda çalışmaya başladı. 2004 yılında Başbakan Erdoğan'ın büyük kızı Esra Albayrak (Erdoğan) ile evlenen Albayrak, 2007'de Çalık Holding Genel Müdürü olmuştu.

DERSANELER KAPANIRKEN, O AÇIYOR

Dershanelerin kapatılacağı bir dönemde, 'BTİ Eğitim Kurumları' adıyla şirket kurarak ticari faaliyete başlayan Berat Albayrak, 23 Haziran 2014 tarihli Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısında şöyle demişti:"... artık gaza biraz daha basmanın vakti geldi de geçiyor." Albayrak'ın kurduğu şirketin faaliyet alanı oldukça geniş tutulmuş. Firmanın iş konusu ile ilgili birinci maddesi özetle şöyle: "İlgili mercilerden izin almak kaydı ile yurt içinde ve yurt dışında eğitim sektöründe faaliyette bulunmak üzere ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak Türkçe ve yabancı diller üzerine genel mesleki ve teknik özel eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmak. Eğitim ve öğretimin her türlü konusunda özel gündüzlü ve yatılı ana okulu, ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul ve hazırlık sınıfları açmak, açılmış okulların işletilmesini deruhte etmek, kurs tertiplemek, bir üst sınıfa hazırlık dershaneleri, özel öğrenci yurtları, pansiyonlar, laboratuarlar, atölyeler, kız ve erkek meslek okulları ve yabancı dil öğretimi yapan okullar açmak, işletmek, ilgili mercilerden izin almak kaydı ile özel okul, yurt, özel dershane, spor sergi ve her türlü eğitim faaliyetlerinde bulunmak."

Bunun dışında terapi, rehberlik, psikolojik danışmanlık. tamamlayıcı tıp alanında özel ürün, hizmet ve danışmanlık yapmak, her türlü eğitici ve öğretici gelişim ürünlerin alımını, satımını, ithalatını, ihracatını, toptan ve perakende ticaretini yapmak, kitap, gazete, dergi ve kırtasiye malzemelerinin alım satımı ve pazarlamasını yapmak, her türlü eğlence ve gösteri merkezi, sergi ve panayır alanı, kongre merkezi, sanatsal gösteri merkezi kompleksi işletmek, yurt içinde ve yurt dışında sanat ve eğlence gösterileri, konserler, müzikal oyunlar, tiyatro oyunları, folklor gösterileri, bale oyunları, eğlence ve yarışma programları ve benzeri sanat ve eğlence faaliyetleri organize etmek, sergilemek tertip etmek veya ettirmek gibi faaliyetler de şirketin iş konusu kapsamında.

YEMEK SİPARİŞİ DE ALACAK

İş konusuyla ilgili 30. madde ise oldukça dikkat çekici: "Şirket telefonla veya internet üzerinden her türlü yemek siparişi alabilir, kendisi başka firmalara yemek siparişi verebilir, bu siparişleri sahiplerine ulaştırabilir, bunlar için gerekli alt yapı sistemleri kurabilir ve gerekli olan madde ve malzemeleri alabilir, satabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir."