09 Şub 2009 19:41 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:32

BAŞBAKAN AK PARTİ KÜTÜPHANESİ'NDEN HANGİ KİTABI ALDI?..İŞTE ERDOĞAN'IN ELİNDEN DÜŞÜRMEDİĞİ O KİTAP!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde oluşturulan kütüphaneden ilk kitabını aldı.

AK Parti Genel Merkezi'nin 4. katında kurulan kütüphanenin açılışında görevlilerin 'Kütüphanede bulunan ve okuduktan sonra iade etmek istediğiniz bir kitap var mı?' sorusu üzerine Erdoğan'ın, Tevfik Çavdar'ın 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi' adlı kitabının olup olmadığını sorduğu kaydedildi. Görevlilerden olumlu cevap alan Başbakan Erdoğan, 2 ciltlik kitabı aldı. Erdoğan'ın bu tercihi, açılış töreninde bulunan ve kitabın yazarı Çavdar ile uzun yıllar sol partilerde birlikte siyaset yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı da memnun etti. Bakan Günay, Tevfik Çavdar'ı telefonla arayarak, Başbakan Erdoğan'ın 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi' adlı kitabını aldığını haber verdi.



TÜRKİYE'NİN 'DEMOKRASİ' YOLCULUĞU ANLATILIYOR
Başbakan Erdoğan'ın aldığı kitap, 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi (1839-1950)' ve 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi (1950-1995)' adlı iki ciltten oluşuyor. Kitap, Türkiye'nin Tanzimat'tan 1995 yılına kadar olan dönemdeki demokrasi macerasını anlatıyor. Çavdar, kitabında Türkiye'de demokrasinin hiçbir zaman tüm kurum ve kurallarıyla var olmadığına vurgu yapıyor. Kitap, Çavdar'ın deyimiyle Türkiye'deki demokrasi tarihinin panoramik bir görüntüsünü sunuyor.

Kitabında Türkiye'de demokrasi tarihini 1839 Tanzimat Fermanı ile başlatan Çavdar, bu tarihten 1995 yılına kadar 'Türkiye'de tüm kurum ve kuralları ile bir demokrasi hiçbir zaman var olmadı' görüşünü savunuyor.

İktisat eğitimi gören Çavdar, 12 Eylül'den sonra Erdal İnönü'nün başında olduğu SHP'de aktif politika yaptı. SHP'de genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu ve partinin daha sosyalist sola açılması yönünde çaba gösterdi.

1 MİLYON TL'LİK KÜTÜPHANE
AK Parti Genel Merkezi'nde açılan kütüphane ise 1 milyon TL'ye maloldu. AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından genel merkezin 4. katında kurulan kütüphanede 7 bin cilt İngilizce ve Türkçe eser bulunuyor. Kütüphanedeki eser sayısının 25 bine çıkarılması hedefleniyor. Halka da açık olacak kütüphanedeki eserlerin temel konusunu siyaset bilimi oluşturuyor. Ancak raflarda ekonomi, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, hukuk, kamu yönetimi, tarih, eğitim, din, felsefe, edebiyat, psikoloji ile ilgili disiplinlere ait kaynaklar da bulunuyor.