Polemik & Kulis
23 Ağu 2024 11:47 Son Güncelleme: 23 Ağu 2024 12:06

Barış Yarkadaş 'Fatih işte budur' diyerek' anlattı, Ahmet Tezcan düzeltti

Fatih Altaylı, Barış Yarkadaş'ı hedef alınca yanıt gecikmedi. Yarkadaş, Altaylı'nın yönetici olduğu Günaydın gazetesindeki mali krizde yaşanan bir olayı anlattı. Yarkadaş'ın paylaşımına şahit gösterdiği yazar Ahmet Tezcan'dan düzeltme geldi.

Gazeteci -Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalında eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'ı hedef aldı. Altaylı, Yarkadaş için, "Enteresan bir figür, devekuşu gibi. Gazeteci desen gazeteci değil, siyasetçi desen siyasetçi değil. Ortada bir figür olarak kaldı" ifadelerini kullandı. Kendisini hedef alan Altaylı'ya sosyal medya hesabından cevap veren Yarkadaş dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 1991 yılında Güneş Gazetesi'nin 'Patron katı'nda yaşananlara ilişkin gazeteci Ahmet Tezcan'ı da şahit göstererek Altaylı'ya bir takım ithamlarda bulundu.

1991 senesinde Kıbrıslı iş insan Asil Nadir'in sahibi olduğu Güneş Gazetesi'nde stajyer olduğu zaman ciddi bir mali kriz olduğunu ve o sıralar aralarında Fatih Altaylı'nın da bulunduğu yönetim kadrosunun maaşları ödeyemediğine dikkat çeken Barış Yarkadaş, “Sefaletin boyutu derinleşince, gazetenin yazarlarından Ahmet Tezcan, Altaylı’nın da olduğu patron katına çıktı ve Fatih’e “Bir arkadaşımızın çocuğu oldu. Çocuğuna süt alamıyor. Bani ona biraz para verin süt alabilsin” dedi. Fatih, “Ne yapayım ben de kedime süt alamıyorum” cevabını verdi. Fatih işte budur…” ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş'ın bu paylaşımının hemen ardından bir açıklama da Ahmet Tezcan'dan geldi. Tezcan, "Ben çok iyi hatırlıyorum da sen biraz yanlış hatırlıyorsun Barış. 'Bebeğe süt alacak' dediğim bir arkadaş değildi bendim. Fatih öyle bir şey söylemedi aksine 'Bana bir yerden 500 lira gelecek, onu dağıtacağız, sen bekle 100 lirasını sana verelim' dedi ve dediği gibi oldu" dedi.