Medya
14 Kas 2011 09:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

BARANSU'DAN İLGİNÇ İDDİA! HÜKÜMET PREDATORLARDAN HABERDAR DEĞİLDİ!

Taraf yazarı Baransu, bugün bir yıl kadar önce yazdığı bir haberin nasıl doğru çıktığını hatırlattı ve ilginç bir de iddia ortaya attı.

Taraf gazetesindeki köşesinde çarpıcı haberlere imza atan Mehmet Baransu, bugün köşesinde bir yıl kadar önce yazdığı bir haberin nasıl doğru çıktığını hatırlattı ve ilginç bir de iddia ortaya attı.

"Haberimiz üzerine, İncirlik’teki gelişmelerden haberdar oldular. Zaten haber de ilk gün yalanlanmadı.


Baransu’ya göre "Hükümet, İncirlik’e gelen Predatorlardan haberdar değildi."

Taraf yazarı bu iddiasını şöyle sürdürüyor:

"Haberimiz üzerine, İncirlik’teki gelişmelerden haberdar oldular. Zaten haber de ilk gün yalanlanmadı. Kamuoyuna nasıl bir açıklama yapılacağı düşünüldü. Bir gün sonra da Davutoğlu, kameralar karşısına geçip yukarıdaki açıklamayı yaptı. Davutoğlu ve önceki gün görüştüğüm yetkililer ısrarla iki devlet arasında bir anlaşma olduğunu söylüyorlar. Anlaşma metninin gizli olması nedeniyle de açıklama yapılmadığını belirtiyorlar. Doğrusu bu açıklama bana pek inandırıcı gelmiyor."

VE 1 YIL ÖNCEKİ O HABER

Taraf yazarı Baransu, yazısında 1 yıl önce kaleme aldığı bir haberi ise şöyle hatırlattı:

"Yaklaşık bir yıl önce 16 milyar dolara mal olacak olan F-35 savaş uçaklarıyla ilgili de bir haber yapmıştım. Amerika’nın yazılım dâhil uçuş kodlarını Türkiye’ye vermek istemediğini söylemiş ve yetkilileri uyarmıştım. Uçaklar "uçan tabuttu". 16 milyar dolar da çöpe gidecekti.
Haberin ardından Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar’la görüştüm. Bayar, yazdığım konuların tamamen "yalan ve yanlış" olduğunu söylemiş, yazılım dâhil tüm kodların alınacağı, "garantisini" vermişti.

Sonrasında ne mi oldu?

Bu haberin üzerinden bir ay geçmemişti ki, Savunma Sanayii İcra Komitesi Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. ABD uçuş kodlarını vermeyi reddettiği için siparişler ertelendi. Dönemin Savunma Bakanı Vecdi Gönül de bu durumu kamuoyuna açıkladı. Yani haber, a’dan z’ye doğruydu.

Predatorlar bahsini "şimdilik" kapatıyorum.