Gündem
02 Tem 2024 10:44 Son Güncelleme: 02 Tem 2024 11:33

Bakanlık görevinden ayrılan Fahrettin Koca'dan ilk açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevinden ayrıldıi yerine Kemal Memişoğlu getirildi. Devir teslim töreninde istifasının ardından ilk kez konuşan Koca, "Bu imkanı bana veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Görevime bazı ilkelerle geldim. Bunlardan biri akla ve bilgiye hürmet. Diğer dayanışma ruhu ile çözüme dahil olmak isteyenleri buna dahil etmektir" dedi

Cumhurbaşkanı Kararı ile Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Konuya ilişkin atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni bakan Memişoğlu görevi Koca'dan devraldı

Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen törenle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevini İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'nda devretti.

Törende konuşan Fahrettin Koca, şunları söyledi:

"Bugün konuşmamı Sağlık Bakanı olarak değil doktor Fahrettin Koca olarak yapacağım. Meclis'te yeminle başlayan görevimdeki 2183 gün hayatımın milletime adanmış günleridir. Bu imkanı bana veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Görevime bazı ilkelerle geldim. Bunlardan biri akla ve bilgiye hürmet. Diğer dayanışma ruhu ile çözüme dahil olmak isteyenleri buna dahil etmektir. Düşüncesi ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızı kuşatacak hizmeti benimsedim. Cesur kararların gereklerini yapmaya çalıştım. Şehir hastaneleri bunlar arasındadır."