BAKAN FATMA ŞAHİN'DEN GAZETELERE 3. SAYFA ELEŞTİRİSİ!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetle ilgili konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetle ilgili; ''Rakamlar düşüyor fakat 3. sayfa haberleri ana manşete girince toplumda 'acaba çok mu arttı' şeklinde haklı bir endişe var. Biz ekip olarak bu işin azalması yönünde kurumsal altyapımızı oluşturduk'' dedi.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Bakan Şahin, ilk olarak Aksaray Valisi Selami Altınok'u makamında ziyaret etti.
Şahin, burada yaptığı açıklamada, toplumlarda sosyal adalet, barış ve refahın çok önemli olduğunu, ekonomik kalkınma beşeri sermaye ile güçlendirilmezse sosyal adaletin de sağlanamayacağını belirtti.
Anayasanın kendilerine verdiği görevin de bunun gereğini yapmak olduğunu ifade eden Şahin, ''O yüzden garibin gurebanın, fakirin fukaranın, kimsesizlerin kimi olarak yola çıktık. Bu bakımdan son 10 yılda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çok büyük bir değişim, dönüşüm yaşandı. Sosyal hizmet ve sosyal yardım güçlü bir şekilde insanların yaşamına dokunmaya başladı'' diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın genç bir bakanlık olduğunu ve yeniden yapılandığını anlatan Şahin, çocukların yarına hazırlanması, milletin geleceğine dair önemli hedeflerde yerini alabilmesi için yapısal dönüşüm içinde olduklarını bildirdi.
Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de değişim sürecinin olduğunu anlatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürü:
''Dolayısıyla burada 'arttı' denilen şeyin algıda seçicilik olduğunu, rakamlarda çok ciddi düşüşler olduğunu görüyoruz. Rakamlar düşüyor fakat 3. sayfa haberleri ana manşete girince toplumda 'acaba çok mu arttı' şeklinde haklı bir endişe var. Biz ekip olarak bu işin azalması yönünde kurumsal altyapımızı oluşturduk. Şu an girmeye çalıştığımız AB ülekelerinden daha ileri yasamızı oluşturduk. Bunda çok iddialıyız. İstanbul Anlaşması'nı birçok batı ülkesi 'mali külfeti var' diye daha imzalamadı, biz imzaladık. Kimseye şiddet uygulanmaması gerekiyor. 'Şiddet uygulanıyorsa, biz devlet olarak onların yanındayız' anlayışından dolayı kendilerini daha güvencede hissediyorlar. Bir değişim süreci yaşıyoruz. Bundan kaynaklı bir algı var ama her yıl düşen oranda, bu işi hızlı bir şekilde şiddetsiz topluma doğru götüreceğiz.''