Bakan Bilgin emekliye müjdeyi verdi: Emekli maaşlarına refah payı geliyor!

Emekli milyonlarca vatandaşa müjde verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 7 bin 500 lira üzerinde emekli maaşı alanların aylıklarına refah payı ekleneceğini bildirdi. Temmuzda yeni bir düzenlemenin olacağını belirten Bakan Bilgin, "Yaklaşık 7 bin 500 lira alanların sayısı 9 milyon. Toplamda 15 milyon emeklimiz var. 7 bin 500 TL üzerinden maaş alan emeklilere refah payı verilecek." dedi.

Bakan Bilgin emekliye müjdeyi verdi: Emekli maaşlarına refah payı geliyor! - Sayfa 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayın programında emeklileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

112
Bakan Bilgin emekliye müjdeyi verdi: Emekli maaşlarına refah payı geliyor! - Sayfa 2

Erdoğan'ın kendisine talimat verdiğini aktaran Bakan Bilgin, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında bahsetti. Emeklilerle ilgili çalışmaları benden istedi. 6 ayda bir çalışanlarımızın, özellikle kamu çalışanları, emekliler de onların içinde, maaşlarıyla ilgili düzenleme yapıyoruz. Temmuz'da hepsini kapsayan oranları düzenleme yapacağız." ifadelerini kullandı.

212
Bakan Bilgin emekliye müjdeyi verdi: Emekli maaşlarına refah payı geliyor! - Sayfa 3

Emeklilere refah payı verileceğini aktaran Bakan Bilgin, şunları kaydetti:

"Aşağıdakileri yukarıya, yukarıdakileri biraz daha yukarıya taşıyacağız. Temmuz'da yasal olarak yapıyoruz. Refah payını bu defa farklılaştırarak 7 bin 500 liranın üzerinde olanların da maaşlarını farklılaştıracak şekilde düzenliyoruz.

312
Bakan Bilgin emekliye müjdeyi verdi: Emekli maaşlarına refah payı geliyor! - Sayfa 4

Yaklaşık 7 bin 500 lira alanların sayısı 9 milyon. Toplamda 15 milyon emeklimiz var. 7 bin 500 TL üzerinden maaş alan emeklilere refah payı verilecek.

412