Gündem
11 Ağu 2024 21:50 Son Güncelleme: 11 Ağu 2024 22:29

Bahçeli'nin takımından Amedspor'a Bozkurtlu karşılama

Amedspor ile karşılaşan Karagümrük taraftarları, İstiklal Marşı okunduğu esnada Bozkurt işareti yaptı. Ayrıca maç öncesi stadyuma Amedspor formasıyla girmek isteyenler gözaltına alındı.

Amedspor ile karşılaşan Karagümrük taraftarları, İstiklal Marşı okunduğu esnada Bozkurt işareti yaptı. Ayrıca maç öncesi stadyuma Amedspor formasıyla girmek isteyenler gözaltına alındı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, taraftarı olduğunu MHP grup toplantısında açıkladığı ve rozetini taşıdığı Fatih Karagümrük ile Amedspor arasındaki maç İstanbul Olimpiyat stadyumunda oynanıyor. Maç öncesinde çok sayıda Amedspor taraftarı saha girmek için yola koyuldu. Bu esnada sarı forma ile stadyuma girmek isteyen Amedspor taraftarları, polis tarafından durduruldu. Çok sayıda taraftar gözaltına alındı. Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü öğrenilemedi.

Konuya dair sosyal medya hesabın açıklama yapan Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), avukatların polislerle görüşmeler yaptıklarını ancak polislerin kendilerine “Burası İstanbul, istediğimi yaparım” yanıtını verdiklerini belirtti. Açıklamada, “Kürt’ün renklerine de düşman olan bu zihniyeti ve her türlü keyfiyeti kınıyor ve lanetliyoruz. Sürecin takipçisiyiz” denildi.

KARAGÜMRÜK TARAFTARI BOZKURT İŞARETİ YAPTI

Karagümrük maçı öncesi bazı gruplar sosyal medyadan Amedspor’a saldırı başlattı. Sosyal medyada Karagümrüklüler isimli hesaptan yapılan paylaşımda “Pazar akşamı sezonun ilk haftasında karşılaşacağımız amedspor maçında. Karagümrük taraftarları olarak İstiklal Marşın'da UEFA tarafından ceza verilen Merih Demiral'a TÜRK'ÜN Sembolü BOZKURT yaparak destek olacağız. HAYDI SENDE GEL KATIL BİZE” ifadeleri kullanıldı.

Karagümrük taraftarları, Amedspor karşılaşması öncesinde İstiklal Marşı okunurken bozkurt yaptı.