Radar Hattı
30 Tem 2008 20:24 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:10

"BACAĞI NEDEN L ŞEKLİNDE?" GAMZE ÖZÇELİK'E TECAVÜZ DAVASINDA İLGİNÇ SORU!..

Oyuncu ve sunucu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nce 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol,Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin kararı oy birliğiyle bozması üzerine yeniden yargılanmaya başlandı.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmaya Gamze Özçelik gelmezken, Gökhan Demirkol da 7 gün raporlu olduğu için katılmadı. Demirkol'un avukatları Ömer Yeşilyurt ve Rıdvan Yıldız, müvekkillerinin 7 gün yatak istirahatli olduğunu gösteren raporu mahkeme heyetine verdi.

Duruşmaya Gamze Özçelik'in avukatları Fatih Volkan ve Makbule Tanış'ın yanı sıra Demirkol'un annesi Tülay ve babası Ali Rıza Demirkol da katıldı. Yargıtay'ın bozma ilamı çerçevesinde duruşma görülmeye başlanırken Tülay Demirkol, Gamze Özçelik hakkında konuştu. Anne Demirkol, "Oğlum çok büyük bir iftiraya maruz kaldı. Oğlumuzun her zaman arkasındayız. Gamze çok güzel rol yapıyor ama biz tükendik. Bu rolünün cezasını biz çekiyoruz" dedi.


Sunucu ve oyuncu Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan söz alarak, mahkemenin bozma ilamına uymasını istediklerini ve bu doğrultuda dosyanın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini talep etti. Demirkol'un avukatı Rıdvan Yıldız ise, "Mağdurenin saptanan ağır nevroz bozukluğunun, olayın basında duyulmasından sonra gelmiş olabileceği belirtiliyor" dedi. "Tüm raporlar Gamze Özçelik'in koma halinde olduğunu ve tepki vermediğini belirtiyor" diyen Yıldız, "Buna rağmen tepki vermeyen bir insanın bacağının L şeklinde olması açıklanamıyor. Adli Tıp'a bu durum sorulsun" dedi.

Sanık avukatları Ömer Yeşilyurt ve Rıdvan Yıldız, mahkeme heyetinden soruşturmanın genişletilmesi ve Yargıtay'da görülmekte olan, görüntülerin internette yayılmasıyla ilgili devam eden temyiz sürecinin beklenerek bu davada karar verilmesini istedi.

Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan, "Sanık Gökhan Demirkol görüntü yayma ile ilgili İstanbul'da 3 yıl ceza aldı. O dava sürecinin beklenmesini tüm tespit, kurum raporları, mahkeme CD izleme tesbit tutanaklarıyla sabittir. Gereken mağdure Gamze Özçelik'in ağır nevroz bozukluğu olup olmadığıdır. Yargıtay'ın bu davada çıkan kararı bozması da bu yöndedir ve yargılama bu yönde yapılmalıdır. Soruşturmanın genişletilmesine, İstanbul'da verilen kararın temyizinin beklenmesine gerek yoktur. Demirkol'un yurt dışına kaçma olasılığı vardır. Üzerine yurt dışı yasağı getirilmelidir" diye konuştu.

Savcısı Mustafa Piroğlu, "Yargıtay'ın bozma kararına yönelik mahkeme işlem yapsın" dedi. Mahkeme heyeti Gökhan Demirkol'un bir sonraki duruşmaya katılması, Yargıtay'ın bozma kararına uyulup uyulmayacağına sanık Demirkol'un mahkemedeki beyanlarının ardından karar verilmesine, avukatların tefsi tahkikat ve yurt dışına çıkış yasağı isteği konusunda ise önümüzdeki celselerde karar verilmesine hükmederek duruşmayı 15 Eylül tarihine erteledi.

YARGITAY BOZMUŞTU

Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi, oyuncu ve sunucu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'la ilgili kararı oybirliğiyle bozmuştu.

Yargıtay, cinsel saldırı görüntülerinin medyada yer almasının ardından Özçelik'in beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alındıktan sonra yeni bir hüküm kurulmasını istemişti. Özçelik'in `beden ve ruh sağlığının bozulduğu' yönünde bir raporun çıkması durumunda mahkeme