Ayşen Gruda'nın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu! - Sayfa 17

RASİM ÖZTEKİN

"Kadın komedyen çok zor çıkar işte onlardan birini kaybettik. onunla çok sahne paylaştık. Ayşen ile sahne paylaştığın zaman yapacağın işe 1-0 önde başlarsın.Moral olarak yükseltir. böyle anları çok yaşadık. Bir yılbaşı günüydü. Gece kulübünden başka bir yere şov yapmaya gidiyorduk. Tam gece 24.00'da Boğaz Köprüsün'nde geçiyorduk. 'Rasim ne şanssız adamsın, yeni yıla benimle girdin' dedi. Allah gani gani rahmet eylesin. Ayşen işini çok severek yaptığı için her oynadığı rolü severek oynamıştır diye düşünüyorum."

1729
Ayşen Gruda'nın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu! - Sayfa 18

ALİ POYRAZOĞLU

"Tiyatro seyircinin başı sağ olsun. Bilhassa torunun da başı sağ olsun. Hiçbir şey söylemek istemiyor insan bu durumlarda. Sessiz sedasız bir kadıncağızdı. Büyük bir oyuncuydu. Benim sahneye ilk beraber çıktığım oyuncuydu. O ve ablasıyla birlikte bir amatör tiyatroda oynamıştık.Domates güzeli olarak büyük şöhrete sahip oldu. Kendini mesleğine adamış, dengeli aklı başında ve de Atatürkçü, laik sağlam bir aydındı. Hepimizin başı sağ olsun."

1829
Ayşen Gruda'nın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu! - Sayfa 19

MELEK BAYKAL

"Şimdi üzüntüm ikiye katlandı, torunu Emre'yi dinleyince... Ben de cuma günü maalesef sabah erken saatte turneye çıkıyorum. Ama sevgili Ayşen abla beni anlar. Onun için vazife her şeyden önce gelirdi. Maalesef onu uğurlayamayacağım ama dualarımı yollayacağım. Çok onurluydu, dimdik bir kadındı. Bir Cumhuriyet kadınıydı; bunlara çok ihtiyacımız var."

1929
Ayşen Gruda'nın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu! - Sayfa 20
2029