Magazin
22 Tem 2024 19:32 Son Güncelleme: 22 Tem 2024 19:39

Aynur Tattersall ve Mehmet Öğütçü dünyaevine girdi

Gazeteci, yazar ve kişisel gelişim uzmanı Aynur Tattersall ile eski diplomat, LondonEnergy Club başkanı, yazar ve seyyah Mehmet Öğütçü, Çeşme Öğütçü Zeytinevi’nde düzenlenen görkemli bir kır düğün töreniyle dünya evine girdi. Çiftin düğünü, hem samimi hem de zarif atmosferiyle davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Aynur Tattersall ve Mehmet Öğütçü'nün aileleri, yakınları ve dostlarının yanı sıra iş, siyaset ve diplomasi dünyasının tanınmış isimlerinin de katıldığı düğün , Çeşme’nin doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla bütünleşerek âdeta masalsı bir hâle büründü.

TARKEM Başkanı Uğur Yüce'den Kahkaha Dolu Bir Seremoni

Törenin en özel anlarından biri, TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı, İzmir’in bilge iş insanı Uğur Yüce’nin, çiftin evlilik yeminini yaptırdığı esnada yaşandı. Uğur Yüce, samimi ve esprili üslubuyla davetlileri neşeye boğdu. Ekolojik kalkınma ve felsefenin gurusu iş adamı Cemil Çakmaklı da çift ile ilgili yaptığı esprilerle geceyi daha da sıcak ve samimi hâle getirdi. BBC sunucusu Adrian Mills, Öğütçü çiftinin Londra serüvenlerini konuklara duygusal bir üslupla hatırlattı.

Gaziantep Mutfağının Lezzetleri ve Eşsiz Müzikler

ByMiraConcept Hande Çoban tarafından organize edilen düğünün bir diğer unutulmaz anı ise şef Mine Özmen’in hazırladığı Gaziantep mutfağının yöresel lezzetleri oldu. Davetliler, bu eşsiz tatlarla donatılmış ziyafet masalarında âdeta lezzet yolculuğuna çıktılar. Her bir yemek, özenle seçilmiş malzemeler ve usta ellerin dokunuşlarıyla hazırlanmıştı.

Gece boyunca çalınan müzikler, davetlilere hem eğlenceli anlar yaşattı hem de duygusal anlar yaşattı. Türk müziğinin seçkin örneklerinden klasik parçalara kadar geniş bir yelpazede sunulan müzikler, davetlileri adeta zaman yolculuğuna çıkardı. Özellikle çiftin ilk dansı, gecenin en romantik anlarından biri olarak hafızalarda yer etti.

Doğa ile İç İçe, Samimi Bir Atmosfer

Çeşme Öğütçü Zeytinevi, düğün için mükemmel bir mekân seçimi olarak dikkat çekti. Doğa ile iç içe, huzurlu ve samimi bir atmosfere sahip olan bu mekân, çiftin mutluluğunu ve misafirlerin keyfini en üst düzeye çıkardı. Zeytin ağaçlarının gölgesinde, Ege’nin serin esintileri eşliğinde gerçekleştirilen tören, doğallığı ve şıklığı bir araya getirdi.

Aynur Tattersall ve Mehmet Öğütçü'nün Mutlulukları
Düğün töreninin ardından konuşan Aynur Tattersall, “Bu özel günü sevdiklerimizle paylaşmaktan dolayı mutluyuz. Doğru eşi bulana kadar çok zaman geçiyor. Hayatımızın en güzel anlarından birini yaşadık ve bu anıları hep hatırlayacağız” dedi. Mehmet Öğütçü ise, “Evlilik kolay bir karar değil. Aynur ile yeni bir hayata adım atmak büyük bir mutluluk. Bu özel günümüzde bizi yalnız bırakmayan, yıllar boyunca biriktirdiğimiz tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Aynur Tattersall kimdir?

Aynur Tattersall, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur ve gazetecilik kariyerine 1996 yılında İzmir'de başlamıştır. İngiltere'de medya bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Tattersall, 2008 yılında Hürriyet Londra Bürosu'nda Doğan Haber Ajansı (DHA) Londra Muhabiri olarak göreve başlamıştır. Halen Londra'da gazetecilik mesleğini başarıyla sürdürmektedir.

Aynur Tattersall kariyeri

21 yıldır İngiltere'de yaşayan Aynur Tattersall, Sarı Basın Kartı Mensubu ve İngiliz Ulusal Gazeteciler Birliği (NUJ) üyesi olarak mesleğinde saygın bir konuma sahiptir. Gazetecilik kariyeri boyunca birçok önemli habere imza atan Tattersall, 2012 yılında yayınlanan "Türkçe-İngilizce Haber Çeviri Teknikleri" adlı kitabıyla da akademik alanda katkı sağlamıştır.

Tattersall'ın çalışmaları ve deneyimi, onu uluslararası medyada tanınan bir isim haline getirmiştir. Hem Türkçe hem de İngilizce dilinde haber çeviri tekniklerine dair bilgi ve birikimlerini paylaşarak, gazetecilik alanında önemli bir boşluğu doldurmuştur. Londra'daki başarılı kariyeri, gazetecilik mesleğine olan bağlılığı ve uluslararası medya arenasındaki etkin rolüyle dikkat çekmektedir.

Mehmet Öğütçü kimdir?

Enerji-su-gıda denklemi, yatırım, jeopolitika, iklim değişikliği ve gelecek öngörüleri üzerine uzmanlaşmış olan Mehmet Öğütçü, bu alanlarda uluslararası bir otorite olarak kabul edilmektedir. Halen Londra merkezli, dünya çapında doğal kaynak ve enerji varlıklarına yatırım yapan Global Resources Partnership’in Başkanlığı’nı yürütmektedir. Ayrıca The Bosphorus Energy Club ve The London Energy Club’un kurucu başkanıdır. Washington’daki Middle East Institute danışma kurulu başkanlığını da sürdürmektedir.

Mehmet Öğütçü kariyeri

Mehmet Öğütçü’nün kariyeri, Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde en genç danışmanlarından biri olarak başlamıştır. 1994 yılına kadar Dışişleri Bakanlığı’nda Ankara, Pekin, Brüksel ve Paris’te güvenlik, ekonomik ve enerji diplomasisi üzerine çalışmıştır. Paris’te, Uluslararası Enerji Ajansı’nda (International Energy Agency) Asya-Pasifik ve Latin Amerika bölümünün baş yöneticiliğini üstlenmiştir. Daha sonra OECD’de yatırım bölümünün başkanlığını yapmıştır.

Londra’da British Gas’ın üst düzey yönetimine geçen Öğütçü, yüksek teknoloji şirketi Invensys plc’nin Uluslararası Danışma Kurulu başkanlığını da yürütmüştür. Londra ve İstanbul Borsalarında kote edilmiş olan Yaşar Holding, Genel Energy plc ve Şişecam şirketlerinde bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır.

Akademik ve Medya Katkıları

Mehmet Öğütçü, Mülkiye, London School of Economics ve College d’Europe mezunudur. Harvard, Reading, Dundee ve Tsinghua Üniversitelerinde dersler vermektedir. CNN, BBC, Habertürk, Asharq, France-24, Bloomberg, Ekoturk, TvNet gibi birçok ulusal ve uluslararası kanalda düzenli olarak yorum yapmaktadır. Bunun yanı sıra Capital, CEOLife, OECD Observer, Moscow Times, Tehran Times, China Daily gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapıyor. Öğütçü, İngilizce ve Fransızca'nın yanı sıra konuşma düzeyinde Çince biliyor.

Öğütçü’nün yayımlanmış birçok eseri bulunuyor:

“Yeni Ekonomik Süpergüç Çin ve Türkiye” (TÜSİAD, 1994)
“Yükselen Asya” (İmge, 1996)
“Geleceğimiz Asya’da mı?” (Milliyet, 1998)
“2023 Ekonomik ve Ticari Diplomasi Stratejisine Doğru” (TÜSİAD, 1998)
“Bir 2023 Türkiye Rüyası” (Creative, 2005)
“2023 Türkiye Vizyonu: Hayaller ve Gerçekler” (2010)
“Yeni Büyük Oyun: Neresindeyiz, Nereye Gidiyoruz?” (Doğan Kitap, 2017)
“The New Geopolitical Journey: Turkey’s Next Ten Years” (Bilgesam, 2018)
“Türkiye için Gerçekçi Bir 2030 Yol Haritası” (Destek, 2021)
“Aykırı Beyinler, Acayip İlişkiler” (Destek, 2021)
“Bir Başkadır Diplomatların Dünyası” (Destek, 2022)
“Yaşam, Bir Seyahattır” (Destek, 2022)
“Kraliçe Öldü, Kral Çıplak” (Destek, 2022)
“Yeni Dünya Düzeninde Enerji Savaşları” (Destek, 2023)