Aynur Aydın'dan sütyen cevabı: Ahlaksızlık yok! - Sayfa 9

"RAP YAPMAM"

Farklı tarzlarda şarkılar yapma cesareti gösterdin. Tam olarak bir tarz edindin mi, yoksa deneyselliğe hep açık olacak mısın?

Tüm şarkılarımda bir hüzün ve gerçeklik var. Müzikte 'piyasaya iş yapayım' düşüncesinde değilim. Hiçbir şarkım için de 'tutar mı, tutmaz mı?' diye kaygılanmıyorum. Şu an pop müzik dediğimiz şey rap. Adı üzerinde popüler olan müzik. Ama popüler diye rap yapmam, ben rapçi değilim! Ben saf pop müziği seviyorum.

Tarzının her zaman arkasından yani?

Tabii ki. Piyasa sanatçıyı değil, sanatçı piyasayı yönlendirmeli. Benim temel bir tarzım var; 'o da muhteşem olmak' dermişim.


914
Aynur Aydın'dan sütyen cevabı: Ahlaksızlık yok! - Sayfa 10

"BU KADAR TUTACAĞINI DÜŞÜNMEDİM"

Popülerlik adına hayal ettiğin çıkışı hangi şarkıda yakaladın?

İlk ‘Günah Sevap’ ile yakaladım. Ama şarkının bu kadar büyük hit olduğunu bir sene sonra fark ettim. İlk halk konserime çıktığımda, ilk çıkardığım şarkıları söyleyince kimse eşlik etmedi. 'Günah Sevap' başladığı gibi çığlık kıyamet söylenmeye başladı. O zaman dedim bir şarkının tutup tutmaması buymuş. Bu kadar tutacağını hiç düşünmedim.

Düşündüğünden az dinlenen şarkın var mı?

‘Düşüne Düşüne’ şarkımın çok büyük hit olacağını düşündüm. Ama hiç tutmadı, içimizde tuttu!


1014
Aynur Aydın'dan sütyen cevabı: Ahlaksızlık yok! - Sayfa 11

"SİZ DELİRDİNİZ Mİ?"

Damla Yıldız’la söylediğiniz son şarkın 'Yağdır' sana nasıl geldi, beraber söyleme fikri nasıl gelişti?

Şarkıyı daha önce Damla almıştı. Murat Güneş’in doğum günündeydik, Damla da oradaydı. Fikrimi almak için bana da dinletmek istediler. Şarkıyı o kadar beğendiğim ki ‘siz delirdiniz mi, projeye ben de dahil olmak istiyorum’ dedim. Onlar da bu kadar sahiplenmeme çok sevindiler. Çok da güzel bir ortaklık oldu.


1114
Aynur Aydın'dan sütyen cevabı: Ahlaksızlık yok! - Sayfa 12

"BENiM KLİPLERİM İZLENİR"

Kliplerinde standart üstü işler izlettin bize. Şimdi cep telefonuyla klip çekip attıkları zaman 'ben de bu kadar özenmem artık' diye düşünüyor musun? Sonuçta bu işin asıl amacı çok izlenmek ve dinlenmek.

Benim için değil. Asıl amacım kendimi yansıtmak, hayallerimi gerçekleştirmek. Fazla izlenirse tabii ki çok mutlu ediyor, az inlenirse de ‘henüz yapmak istediğimi anlamıyorlar’ deyip geçiyorum. En iyi kamerayla da çeksem, cep telefonuyla da klip çeksem benim kliplerim izlenir. Çünkü ben cep telefonuyla klip çekersem yine çok iddialı ve farklı olur. Sıradan bir iş ortaya koymam.


1214